Ebben most ennyi volt, majd legközelebb!

Mi az a NHK szlalom? Milyen is az igazi amatőr ralizás? Vannak-e példaképei egy fiatal versenyzőnek? A kérdésekre Hopp Lacitól próbáltunk válaszokat kapni.

Első interjú veled az oldalunkon, ilyenkor egy pár mondatban bemutatkoznak a megszólaltatott versenyzők a RallyFeeling.hu olvasóinak. Mit tudhatunk Hopp László autóversenyzői múltjáról?

– Hopp Lacinak hívnak, 1997 májusában születtem Bonyhádon. Később itt végeztem a tanulmányaimat is. Már egész kiskoromban megfertőzött a benzingőz illata, mikor még az édesapám unokatestvére ralizott es beülhettem az autójába. 🙂 Azután kezdtem el érdeklődni az autósport iránt és egyre több versenyre kilátogattam. Nagy versenyzői múlttal nem rendelkezem, ugyanis 2018 nyarán volt az első versenyem, ami a Pécsi Wild Dogs Szlalom Team által rendezett Expo verseny volt, amit még teljesen széria autóval teljesítettem. Elég emlékezetesre sikeredett, ugyanis sikerült rögtön a verseny harmadik körében kiütni az autó alól a hidat… 🙂

Az autó alkalmas lenne akár Rallye3-ban való indulásra is?

– Nem, sajnos nem alkalmas ahhoz, még sok munkára és több anyagi háttére lenne szükség.

Mit tudhatunk erről az NHK szlalom versenyről?

– Sok mindent sajnos én sem tudok, csak a hallottak alapján tudok róla beszélni… Ha jók az információim, akkor nyolc év után kezdtek el foglalkozni a verseny szervezéssel, amit be kell lássunk, egyre jobban csinálnak. 🙂 Eleinte elég negatív véleménnyel voltam róluk… Szűk és lassú/lassabb pályák, de mostanra egészen megbarátkoztam velük, egyre jobb versenyeket rendeznek és pályákat alakítanak ki! A mostani volt az eddigi legjobb, tempós is volt, technikás is, szóval minden megvolt benne, ami az élvezetes autózáshoz kell!

Milyen eredményeket sikerült elérned a verseny folyamán?

– Az az igazság, hogy elég fáradtan álltam a rajthoz és nem tudtam 100%-ot nyújtani, de próbáltam kihozni a legjobbat mind magamból, mind az autóból. Ebben most ennyi volt, majd legközelebb! És hát az időjárás is elég kegyetlen volt számomra, ugyanis nem szeretem a túlságosan meleget… Úgy tudom a 12. helyet értem el az elég erős és egyre erősebb mezőnyből, úgyhogy nem értékelem annyira rossznak ezt az eredményt. Végre sikerült a teljes versenytávot teljesíteni a sokadik probálkozásra. Sajnos a technika eddig mindig közbeszólt, úgyhogy én pozitívan értekélem a versenyemet!

Terveidben szerepel magasabb osztályban való indulás?

– Igen, szerepel! El is kezdtem dolgozni az ügyön, szeretnék minél előbb indulni, egyenlőre Mini Rallykon, hogy ott is kipróbáljam magamat versenykörülmények között, hogy mit is tudok igazán tempós körülmény között autózni.

Mint néző szoktál járni rali versenyekre? Ha igen megtudhatjuk, hogy ki(k) a kedvenc(ek)?

– Szoktam. Ha tehetem kinézek versenyekre, idén szeretnék több helyre is ellátogatni, reméljük összejön. Vannak kedvencek mivel Ladázom, így nem maradhat ki Ladás kedvenc. Vizelli Karcsi személyében, aki nagyon tudja terelni az autót és nagyon “iparit” tud autózni a géppel! Csak szeretnék majd úgy versenyezni, mint Ő! 🙂 A másik kedvenc pedig Herczig Norbi, na Ő az aki beteg, persze jó értelemben! 🙂 Nem véletlenül többszörös bajnok! Kíváncsi vagyok, hogy fekszik neki az új autó.

Szeretnék köszönetet mondani a családomnak, barátaimnak és mindenkinek, aki valamilyen formában támogat! Funcs Tominak a motorért és a váltóért. Édesapámnak, hogy segít eljutni a versenyekre, segít mindenben, támogat! Külön köszönet Varga Lackónak, aki mindig szakít rám időt és segít a bajok orvoslássábban, vagy ha éppen valami újat kitalálok a megvalósításában! Szponzor nincs! 🙂

Comments are closed.