Dobogós pozícióból várják az év utolsó versenyét

A Salgó Rallye nagyon jól sikerült a Szombati István – Szabó Gyula párosnak, mivel a P13 kategória harmadik helyét tudták elhozni. A fontos pontoknak köszönhetően az éves összetettben is felléptek a dobogó legalsó fokára. Istvánnal beszélgettünk a verseny után. 

Élveztétek a Salgótarján belvárosában rendezendő szuperspeciált?

– Nagyon élveztük a szuperspeciált, így meg hogy az idő beleszámított a végeredménybe, mindenki próbált igyekezni. 

Mint versenyzőnek, fontosak számodra a pályák szélén jelenlévő nézők?

 Sokan voltak a pályák szélén, a városi gyorson pedig több ezren. Nagyon tetszett, viszont nagyon izgultam. 😊

Milyen “gumitaktikát” választottatok másnap reggel?

– Nagyon taktikázni nem tudunk, mivel szűkös a keretünk. Hankook T 72 és T 52 gumijaink vannak. Kopót 72-es puha gumikkal kezdtünk, így mentünk egy kört. Következő körre pedig felrakták a fiúk az 52-es keményebb gumikat, amik maradtak is a verseny végéig.

Mi történt veletek a vasárnapi kilenc gyorsasági alatt?

– A pályák nagyon tetszettek, élveztük őket. A kocsi jól működött, a difivel volt egy kicsi problémánk, nem zárt össze rendesen, ezért kigyorsításoknál kapirgált a BMW. Ebből adódóan volt kétszer mikor beállt keresztbe a kocsi, de megoldottuk.

Melyik pálya nyerte el a leginkább a tetszésedet?

– Sámsonháza és Vizslás, ami nekünk igazán tetszett. Nagyon élveztük őket.

A verseny végére az abszolút tízbe simán befértetek és még a kategóriátokban is sikerült elcsípnetek egy harmadik helyett, ami igencsak fontos lehet az év végi elszámolásnál!

– Most összetettben a harmadik helyen állunk, sikerült Nagy Varga Géza elé befurakodni. Mivel ő most nem indult, így könnyebb dolgunk volt. Még van egy verseny hátra, majd kiderül, sikerül-e megőrizni az előnyünket, vagy nem. 😉

Köszönet a szervizeseknek: Nagy Róbertnek, Zöld Tamásnak és Kóródi Tominak. Brila Tibinek és Benedek Norbinak. Bodnár Attilának a motorért. Köszönet a családnak, hogy kitartanak mellettünk. Támogatóinknak: Kasz-Farm Kft., Dary-Dáv Kft., Agrifirm., Inter-Mix Kft., Szerviz Max Kft., Ecolab., Gyökeres Imre gumiszerviz., RallyFeeling.hu.


Comments are closed.