Dobogós helyezésektől estek el

A Berecz testvérpár mindkét tagja harcba szállt az idénynyitó Eger Ralin. Gábor jól ismert Hondájával indult, amelyet egy új kategóriába soroltak. Bátyja, Róbert pedig egy éves kihagyás után tért vissza.

Mit kell tudniuk az olvasóknak a Berecz testvérek eddigi autóversenyzői múltjáról?

Berecz Róbert: Körülbelül 14-15 éve versenyzünk. Szlalomról indultunk, majd jöttek sorban a különböző bajnokságok, MARB, RTE, Rallye2… Túrában többször is dobogós helyezést értünk el a Hondával év végén!

Mi történt veletek az Eger Ralin?

Berecz Gábor: Nem tudtuk a verseny elején, hogy, hová is várjuk magunkat. A verseny előtt pár napja érkezett vissza az autó teljes motorfelújításról és a váltó is megújult. Most a futóművön dolgozunk. Az autónak nem fekszik a rossz minőségű, mátrai pálya, mégis azt ajánlottam a nézőknek előzetesen. A szombati nyitó gyorsasági szakaszán sikerült a harmadik legjobb időt teljesíteni a BMW-ktől hemzsegő kategóriában, majd beütött a krach… Szerintünk az anyagi kár jelentős, mivel leszakadt a lendkerék…

Berecz Róbert: Az utolsó pillanatban készült el a Hondánk. Tolókerekes váltót kapott. Szerettünk volna célba érni és a 2WD kupában minél jobban szerepelni. Itt hasonló autók indulnak, mint a miénk, mely jó motivációt jelent a számunkra.

Sajnos hamar fel kellett adnotok a versenyt…

Berecz Róbert: Egerbakta és Pétervására között az ékszíjunk szakadt le, így az ezer forintos alkatrész hibája miatt csak vánszorogtunk töltés nélkül az első körben! 😕 Szervíz után komoly időket tudtunk menni, de már csak versenyen kívül… Gábor a P13 kategória harmadik helyéről esett ki, én pedig a 2WD kupa dobogójától estem el.

Láthatunk még bennetek versenyezni az idei évben?

Berecz Róbert: Közös kasszából versenyzünk, szponzorunk nincs. 🙂 Az anyagi részén múlik, mikor indulunk legközelebb. Legrosszabb esetben Salgón, de szeretnénk néhány közeli Rallye3-as versenyen is részt venni, esetleg a parádi hegyiversenyen rajthoz állni.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.