ORB

Dobogós helyezés a királyok városából

Aki egy kicsit is ismeri a Magyar Historic bajnokság mezőnyét, annak nem kell bemutatni a Nagy István, Tóth Tibor, VW Golf triót. A páros pár év kihagyás után visszatért a mezőnybe és egyre jobb eredményeket érnek el. Tiborral beszélgettünk a Székesfehérvár Rallye után. 

Mi történt veletek eddig az idei évben?

– Sziasztok! Jó pár év kihagyás után tértünk vissza a Historic bajnokságba. Rendbe raktuk a kis VW Golfot. Az Eger Rallye elég jól sikerült,  abszolút harmadik, kategória-korcsoport első helyezéseket szereztünk. Miskolcon műszaki hiba miatt kiestünk, sajnos a motor megadta magát… Ezért gondoltuk, hogy a Székesfehérvár Rallye – mivel egy versenynapos volt – majd itt bejáratjuk az új motort. Ami nem is sikerült nagyon rosszul.

A Székesfehérvár Rallye-n csak egy nap állt a rendelkezésetekre, hogy megküzdjetek egymással. A verseny első köre jól sikerült a számotokra, viszont volt egy kis kalandotok is…

– Én, mint navigátor, még nem jártam ezeken a gyorsokon, nekem teljesen idegen volt, viszont István vagy 15 éve volt már erre. 🙂 Szóval az első két gyorson még kicsit spóroltunk a motor érdekében, a harmadik pedig izgalmasra sikerült. Körülbelül a felénél kinyílt a motorháztetőnk, (Nem a szerviz hibázott!) felszakadt a lemez a homlokfalon. A hátralévő 7-8 kilométert a szellőző résen kinézve nyomta le István, én meg daráltam, ami le volt írva. Leértünk, viszont bent maradt vagy egy perc.

A második körben tartottátok az abszolút negyedik helyett, viszont egy sajnálatos baleset miatt a képzeletbeli dobogóra harmadik fokára léphettetek fel.

–  A szerviz ügyesen megoldotta a problémát, így a második körben már hiba nélkül, jobb időket autózva haladtunk a hatodik gyorsig, ahol a vége felé sajnos Baloghékat láttuk, akik kiestek műszaki hiba miatt, majd a célba érkezvén hallottuk, hogy sajnos baleset is történt és megállították a gyorsot. Végül így beértünk az abszolút harmadik, kategória-korcsoport első helyére.

Köszönet a támogatóinknak: Metalloglobus Kft., Bogesz Bt., Magyar Acél Kft., Kígyó -Gondviselés Gyógyszertár., Épszerk Pannonia Invest Kft.

Comments are closed.