Dobogón a Ford Fiesta Proto

A  László Zoltán – Baumgartner Péter párosnak, hatalmas csatában sikerült a Ford Fiesta Protoval megszereznie a Mitropa Kupa harmadik, illetve az RC3 kategória harmadik helyét a Komló környékén rendezett  Baranya Kupán. Pétert kérdeztük a verseny utáni napokban, a dobogóra vezető “rögös” útról. 

Próbáltátok már az autót Weiz Ralin aszfalton, Veszprémben murván, mik voltak az érzések, gondolatok a Baranya Kupa előtt? 

– Nagyon jó, nagyon változatos volt a Weiz Rallye. Tényleg esett az eső, voltak apró problémáink. (fék, kihangosítás, futómű beállítás keresése) Most sokat állítottunk az autón, teszteltünk, így nagyon vártuk a számunkra itthoni versenyt! Zoli és én is már nagyon régóta megyünk ezeken a pályán, próbáltunk mindent beleadni. 

Úgy látszott problémamentes volt az autó és jól éreztétek magatokat.

– A verseny elején is a beállításokat tanultuk. A péntek esti gyorsaságikon voltak problémáink, nem úgy tudtuk beállítani az autót, ahogyan szerettük volna, nagyon elpattogott, rossz irányba mentünk el a beállításokkal. A szombati nap folyamán kipróbáltunk több dolgot, más hajtásprogramot, más futóművet. Ezek alapján már úgy nézet ki, hogy alakul a kocsi! 🙂 Versenyképesek tudtunk vele lenni. Most már el tudjuk neki hinni, hogy elfér a kanyarban. Ez nagyon pozitív, tényleg jó a kocsi! 

A szervizcsapatnak még tanulnia kell? 🙂

– Nem. Most már ők is benne vannak a bugiban! 🙂 Nagyon nagy csatában voltunk a harmadik helyért a Mitropa Kupa abszolút értékelésében. Ennek érdekében fel is tettünk négy vadonatúj gumit az utolsó két gyorsra. Pár másodpercre voltunk a dobogótól, mivel kaptunk egy tíz másodperces büntetést korai rajtért, de ennek ellenére is megpróbáltuk megszerezni a harmadik helyet.  

Az utolsó kör meghozta a várva várt dobogót?

– Nagyon nagy csatában sikerült megszerezni a Mitropa Kupa harmadik helyét, az RC3-ban is a harmadik helyen végeztünk. Feltettük a négy új gumit és megpróbáltuk, hogy meg legyen a harmadik hely. Le kellett dolgozunk a büntetésünket is. Ez sikerült, úgyhogy megvan a harmadik hely! 🙂

Comments are closed.