Díjazták a megforgásukat

Az elmúlt években Barabás Olivért Rally3-as versenyeken láthattuk, viszont egy kézilabdacsapat “élményautóztatása” után kedvet kapott arra, hogy kipróbálja az ádándi ralikrossz pályát. Az R-Cup challenge harmadik fordulója után beszélgettünk vele. 

Sajnos az idei évben nem sok versenyen láthattunk eddig, most viszont részt vettél az R-Cup Challenge harmadik fordulóján. Honnan jött az ötlet, hogy kipróbáld magadat az ádándi ralikrossz pályán?

– Az ötlet onnan jött, hogy a verseny előtt három héttel egy baráti társaság meghívott minket erre a pályára, egy csapatépítő keretén belül, korlátlan autóztatásra. Kézilabdás lányoknak volt csapatépítés. Nem tudtam nemet mondani. 😀 Nagyon tetszett a pálya és nagyon jól éreztük magunkat. Gyorsan eldőlt, hogy szeretnénk itt versenyezni.

Mi volt az első gondolatod, amikor reggel megláttad az esőáztatta pályát?

– Mi már pénteken délután megérkeztünk, hogy kihasználjuk az edzéslehetőséget. Majd a szervizparkban sátraztunk öcsémmel és a barátaimmal. Már este elkezdett esni, úgyhogy sejtettem, hogy amit lepróbáltunk edzésen, azt majd a reggeli edzéskör után újra kell gondolni.

Hogyan értékelnéd a három futamodat?

– Az első körben úgy mentem, mint az edzésen. Arra nem számítottam, hogy az aszfaltos részek, a felhordott sár miatt, ennyire csúsznak. Így sikerült háromszor megforogni. 😀 Itt van lehetőség egy kört mínuszolni, úgyhogy erre gondoltam menet közben. A második kör már sokkal jobban sikerült. Nagyon figyeltem. Ebben a körben második legjobb Ladás időt sikerült menni. A harmadik körben ugyanaz volt a taktika, mint a másodikban. Az volt a cél, hogy egy ugyanolyan időt menjünk, mint a másodikban. Támadtunk is, csak begyűjtöttünk egy jobb első defektet.

Kategóriádban sikerült az ötödik helyet megszereznetek.

– A mínuszolás után végül ötödik helyen végeztünk. A célunkat elértük, mert jól éreztük magunkat és jó volt látni, hogyha minden stimmel, akkor ott tudunk lenni az elejében. Külön köszönet a jászberényi csapatnak, mert Yondi átadott nekem egy különdíjat. A díjat az első körben bemutatott megforgásunkért kaptam. 😀

Az idei évben a vállalkozásod fejlesztését helyezted előtérbe, de azért gondolom még láthatunk versenyezni is.

– Igen, még gőzerővel dolgozunk az idei tervek megvalósításán. Ez az elsődleges. Elképzelhető, hogy idén még belefér egy buliverseny, vagy teszt. Az is valószínű, hogy Ádándon lesz baráti körben. Nagyon bejönnek ezek a jól szervezett napok.

Köszönöm szépen családomnak, barátoknak, akik velünk voltak, akik otthonról szurkoltak! Az R-Cup csapatának a versenyért! Barabás Service Kft.-nek! Köszi a RallyFeeling csapatának. 

Comments are closed.