Családi sikerek a Szilveszter Ralin

Az újdonsült apa-fia páros figyelemre méltó eredményeket ért el a 240 autós mezőnyben. Gáborral beszélgettünk a 19. Szilveszter Rali után. 

Milyen céllal neveztetek a Szilveszter Ralira?

– Negyedik éve indulok valamilyen formában a Szilveszter Ralin. Év végi buli versenynek szoktuk betervezni, amit néha komolyan veszünk! 🙂 Idén is így volt ez annak fényében, hogy a kisebbik fiam Dávid navigált nekem, aki mindössze 18 éves lesz márciusban. Ha megnézed a belsőnket láthatod, hogy első versenyére nagyon profi módon felkészült. Büszke is vagyok rá! Az időjárás előrejelzés csapadékos időt jósolt, amiért magamban nagyon szurkoltam, mert tudtam, hogy a sok komolyabb technika ellen csak akkor van esélyem, ha nem ideális viszonyok között versenyzünk. Az első nap ez be is jött!


Az első gyorson sikerült odapirítani a mezőnynek!!!

– Az első gyorson sikerült egy abszolút 15-ik és kategória első időt autózni a 240 autóból! A mai napig nem értem, ezt hogyan hoztuk össze! 🙂 A második nap már lényegesen jobb időjárási körülmények között zajlott, ami nekünk nem vált előnyünkre. Természetesen vártam már az idei évünkre jellemző technikai problémát is, ami utol is ért minket. Ennek következtében a belső gyorson egy perccel több időt töltöttünk a kelleténél. 😞

Másnap viszont újra előjöttek a tavalyi éveteket végigkísérő technikai problémák…

– Hála istennek orvosolni tudtuk a hibát és így 2017-ben a Szilveszter Rali lett az első és utolsó versenyünk, amiben célba értünk! 🙂

Mindezek ellenére jó szájízzel szállhattatok ki az autóból a verseny végén.

– Összességében jó szájízzel jöttünk haza. Amiért mentünk, azt teljesítettük, sokat nevettünk, hülyéskedtünk a három nap alatt és közben még a szeretett hobbinkat is űzhettük! 240 indulóból abszolút 34., kategóriában 32 indulóból, amiből legalább 10 R2-es volt, 5. helyezést értünk el a 20 éves technikánkkal! Kár, hogy nem vagyok 20 évvel fiatalabb… 🙂 Kell ennél több? 😉 Azt tudni kell, hogy az autóm erőforrása nem a legjobb állapotban van, ezért 2018-as szezonra egy új motorral rukkolunk elő, amit Somogyi Lajos fog elkészíteni nekünk március elejére.

Mit hozhat számodra a raliban a 2018-as év?

– Tervünk ugyanaz, mint 2017 elején volt. A Rallye2 bajnokságban szeretnénk indulni és mind abszolútban, mind a P12 kategóriában minél előrébb végezni.

Meg szeretném köszönni a navigátoromnak Tukacs Ákosnak, a feleségemnek, a csapatomnak és a támogatóimnak, hogy egész évben mögöttem álltak és biztattak, amire bizony nagy szükségem volt a tavalyi évben. 🙂

Taneco Kft., Nestro Kft., V-boys kft., V- Profi Kft., Bakos Trafik., Hexin Kft., elektroboys.hu., Merlinhardver Bt., Terramax Kft., Méh-lak Bt., Bajai autókozmetika., WES Kft.

Minden kedves sporttársnak, szurkolónak sikerekben és autóversenyekben gazdag új évet kívánunk!

Együtt a család!

 

 

Comments are closed.