Csak jó dolgok történhetnek egy ilyen versenyen!

Szikszai Bészi és Holló Barnabás a Rally Legenden próbálta ki először a kis Citroen C2-est. Bészi elmondása szerint az autóban átélt érzések leírhatatlanok voltak San Marinóban, és éppen ezért már alig várják a hétvégén rendezendő Rally Hungary-t. 

Egy pár mondatban mesélnél az olvasóinknak az eddigi autóversenyzői pályafutásodról?

– Autóversenyzői pályafutásom, mint szerintem olyan sok mindenkinek, a gokarttal kezdődött! Gyermekként, majd a jogosítvány megszerzése előtt még tinédzserként, a gokartokat nyúztam! Majd jött életem első sprint versenye 2000-ben, egy bontós Zsigulival! (Nagyon élveztem!) 😂 Rögtön tudtam, hogy nekem ez kell… 😊 Aztán az évek során folyamatosan jöttek a szlalom és sprint versenyek, próbáltuk bontogatni a szárnyainkat! Majd jött 2007 és a BMW! Ekkor már komolyabb versenyekre kezdtem járni és jobban belefolyni az autósport világába! Jöttek is az eredmények, a befektetett munka meghozta a gyümölcsét! Sikerült több bajnokságot nyerni, rengeteg élménnyel gazdagodtam! 2018-ig ment ez a dolog, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve jött a rallycross! Mindig is tetszett, nagyon szerettem volna kipróbálni magam és rögtön az első évemben sikerült is magyar bajnoknak lenni! Erre vagyok a legbüszkébb!

Miért pont a Rallye Legenden szerettétek volna kipróbálni a kis Citroen C2-est?

– Igazából nagyon egyszerű oka van, nyáron lett kész az autó! Aztán megbeszéltük Barnával, hogy próbáljuk ki a Legenden!

Holló Barnabás személyében egy igencsak rutinos navigátor diktálja neked az itinert.

– A Barna valóban nagyon profi és precíz, ami sokszor az én kelekótya viselkedésemnek nagyon jót tesz, rengeteget tanulok tőle!

Mi történt veletek San Marinóban?

– San Marino egy csodálatos hely, ott csak jó dolgok történhetnek egy ilyen versenyen! 🙂

Mit éreztetek az autóban, amikor a magyar zászlók tengerében mentetek a szakaszon?

– Egy egész könyv nem lenne elég elmesélni, amennyi impulzus ért engem ezen a versenyen! 😂 Nem nagyon lehet ezt szavakba önteni, át kell élni, leírhatatlan érzés! Még ennyi idő után is kiráz a hideg! 😂

Szeretnétek ezzel az autóval a hazai versenyeken is bemutatkozni?

– Igen, szeretnénk! A Rally Hungary-n indulunk vele, amit már nagyon várunk! Nekem személy szerint egy óriási kihívás lesz, de azt gondolom, ezt mondhatom Barna nevében is! Maximálisan oda fogjuk tenni magunkat és megpróbáljuk a maximumot kihozni a hétvégéből!

Köszönjük a támogatóinknak, akik nélkül nem juthatnánk el ilyen nagyszerű helyekre! Illetve hatalmas köszönet a családjainknak, akik tolerálják eme nem éppen családbarát hobbinkat! 😄

Comments are closed.