Csak etap ne legyen…

Hulmann Gábor és navigátora Molnár Zsolt a nagyon előkelő abszolút ötödik helyen fejezte be az Iseum Ralit. A verseny és az “etapok” izgalmairól beszélgettünk Gáborral a verseny után. 

Hogyan készítettétek fel magatokat és az autót az év első murvás versenyére?

– Nagyon vártuk már az Iseum Rallyt! Régi vágyam volt ezen a versenyen elindulni, de minden évben közbe jött valami! A felkészülést időben elkezdtük, minden tüzetesen át lett vizsgálva az autón, alá került a murva futómű.

Mennyiben megterhelőbb egy kétnapos murvás verseny számodra fizikailag, mint egy egynapos aszfaltos?

– Tetszett a hétvégében, hogy már szombaton tudtunk menni két gyorsaságit, ami nem sikerült tökéletesen, mert a szombati pályákat nem tudtuk hibátlanul feldolgozni a pályabejáró kocsink lerobbanása miatt…

Az első napi kettő gyors után az abszolút nyolcadik helyen találtátok magatokat! Számítottál ilyen eredményre?

– Szerettem volna jól szerepelni mindenképpen és ezért mindent elkövettem, bár megterhelő volt számunkra a nagy hőség és a por. Vasárnapra maradt a verseny döntő része és ezekre koncentráltam fejben.

Ha a gyorsaságik útvonalával nem is, az etapékéval azért meggyűlt a bajotok…

– Sajnos az etapútvonalakkal gyűlt meg leginkább a bajunk, de pénteken megúsztuk pénzbüntetéssel, míg a szombatot már egy öt másodperces időbüntetéssel jutalmazták. Mindkettőt etapútvonal elhagyásért kaptuk.

A vasárnapi napon mi történt veletek?

– Jól kezdtünk vasárnap és sikerült folyamatosan gyorsulni, az utolsó két gyorsaságit már nagyon élveztem. A vártnál jobban bírtam a hosszú gyorsaságikat és a navigátorom is nagyon pontosan diktált, ennek köszönhetően lépkedtünk előre az abszolútban.

Abszolút ötödik hely, illetve egy kategória győzelemmel fejeztétek be az Iseum Ralit!

–  Abszolút ötödikként és kategória elsőként haladhattunk át a vasárnap esti célceremónia helyszínén. Ezzel azonban még nem ért véget számunkra a verseny, mivel Miskolc után ismét technikai ellenőrzésre kellet vinnünk a versenyautót. De a várt eredmény született és mindent rendben találtak a technikai ellenőrök!

Köszönetemet szeretném kifejezni a családomnak, szerelőimnek, barátaimnak és nem utolsó sorban a szurkolóinknak!

Együttműködő partnereink: Kaposi transport; Szedibau; Vibex Hús; Invest Gépkereskedelmi KFT; Kor-Fel; Exclusiv Ingatlan; Tutto Bene Scarpe; Brand Shop; Mozaik Áruház; Bajor Motor; Pacskó Autószervíz; Dekorland; Németh Ottó Autófényező; Johns Pub; Fast Autó KFT; Gaben Autó; Trend Cipő; Oxxo Energy Drink.

Comments are closed.