Csak az nem hibázik, aki nem is próbálkozik

Szauer Gergő egy óriási lehetőséget kapott a Baranya Kupán, hiszen a Topp Cars Rallye Team Skoda Fabia R5-ös autóját vezethette a mecseki gyorsasági szakaszokon. Az első napi kettő és a második napon rendezett első gyorsasági álomszerűen alakult, utána viszont… Gergővel és Luczó Janival beszélgettünk a versenyről és a folytatásról. 

Mielőtt a Baranya Kupáról beszélgetnénk, egy pár mondatban foglaljuk össze, hogy mi történt veletek eddig a Peugeot Kupában.

Szauer: Idén először Egerben versenyeztünk a Peugeot 208 R2-vel, az erre a típusra kiírt kupában, ahol az ötödik helyen végeztünk. Ezt követte Miskolc, ahol másodikok, majd Székesfehérvár, ahol első helyen értünk célba a kupa értékelésében.

A mostani Baranya Kupára viszont kaptatok egy óriási lehetőséget!

Szauer: Igen, a Baranya Kupára kapott lehetőséget óriási dolognak tartom.

Az első napotok álomszerűen alakult!

Szauer: Az első napon két gyorsasági szerepelt a programban, amiből mindkettőt sikerült megnyerni.

Másnap a mecsekpölöskei szakaszt még megnyertétek, aztán Hetvehelyen…

Szauer: A második nap, második gyorsasági szakaszán egy általam elkövetett hiba miatt elestünk és nem tudtuk tovább folytatni a versenyt… Nem a tempónk volt túlzott, hanem kisebb mértékben kormányoztam tőre az autót, mint azt kellett volna.

A Nyíregyháza Ralin kipróbálnád magad az ERC mezőnyében, egy R5-ös autóval?

Szauer: Az idei Nyíregyháza Ralin az R2-es autóval szeretnék indulni. Talán majd jövőre beszélhetünk más típusról is.

Nagyon köszönöm a Topp Cars Rallye Team és a Luczó Promotion kiemelkedő támogatását és bizalmát!

Luczó János: Azt gondolom, hogy egy történelmi pillanatnak lehettünk részesei, ismét egy álom vált valóra!
Nagyon vártuk ezt a pillanatot, Gergőék végre rajthoz állhattak egy Skoda Fabia R5-el, és valami elképesztő versenyzéssel magabiztosan megnyerték az első három gyorsasági szakaszt. Ezt követően jött a negyedik gyors, ahol egy tempós részen ötödikben elestek, hála az égnek, hogy épp bőrrel megúszták, csak az nem hibázik, aki nem is próbálkozik. Az autó már nem volt ilyen szerencsés, eléggé összetört, de természetesen volt biztosításunk, így hamarosan talpra áll. Amit elterveztem, az úgy is történt, mikor megálmodtam ezt a projektet, biztos voltam benne, hogy Gergő fantasztikusan fog vele versenyezni, és ez így is lett! A megkezdett úton folytatjuk, most pihenünk egy nagyot, aztán újratervezés és támadás! Szeretném megköszönni a Topp-Cars Rallye Team-nek, hogy ez az egész megvalósulhatott, sajnálom, hogy így ért véget, de azt megígérem, hogy sok nagy győzelmet hozunk még a csapatnak, nem csak itthon, hanem külföldön is! 🙏
A Pirelli csapat tagjainak is köszönök mindent, imádlak Benneteket! Gergő, Laci, nagyon büszke vagyok Rátok! Ebben a sportban benne van ez is, most így alakult, tanulunk belőle és újult erővel térünk vissza! Szeretném megköszönni a szurkolók támogatását, biztatását, mind a verseny előtt, mind pedig az esést követően is, fantasztikusak Vagytok!!!
Ölellek, puszilok Mindenkit! 🙏❤️

Comments are closed.