CREDOBUS Eger Rallye | AQUAPROFIT Eger Rallye2 – Versenyinformációk

Izgalmas szezonkezdet ígérkezik Egerben! Az ORB, Rally2 és Historic mezőnyének pontvadászata idén Egerben kezdődik. A helyszín egy év kényszerpihenő után tér vissza jól megszokott titulusába és újra szezonnyitóként szerepel a 2018-as versenynaptárban. A futam nemzetközi mezőnyt láthat vendégül, hiszen a CEZ bajnokság értékelésébe is beleszámít.

A program pénteken veszi kezdetét az átvételekkel és 16 órai kezdettel a tradícionális Dobó téri rajtceremóniával, ahol fordított sorrendben gurulnak fel az R2, Historic és ORB/CEZ mezőnyök. A tavaly év végén már kipróbált forgatókönyv alapján a Rallye2 mezőnye szombaton teljesíti a versenyt, ennek köszönhetően vasárnap az egyik helyszínen, jelesül Borsodnádasdon az Északi MARB bajnokság nyitófutama integrálódik az Eger Rally programjába. Az egri helyszín korábban megszokott szakaszai kerülnek lebonyolításra, ennek talán a nézők többsége annyira nem örül, de a versenyzői oldalról mindenképpen pozitívumként említendő, hogy a verseny össztávjának közel 30%-a teszi ki a mért szakaszok hossza, ami meghaladja a 160km-t, és 20 (7 különböző) gyorsaságit fognak telesíteni a CEZ/ORB/ORC/Historic mezőnyök. Ez mindenképpen figyelemre méltó! A Rallye2 mezőnye sem szerénykedhet, a maga betervezett 10 (4 különböző) szakaszával és több mint 83 mért kilométerével.

Szombaton Szarvaskő-Egerbocs, Pétervásári elág.-Bátori elág., Egerbakta-Sirok, Verpelét-Egerszalók helyszínek háromszor. Vasárnap Egerszalók-Verpelét és Sirok-Egerbakta szintén háromszor, de a Borsodnádasd-Balaton csak kétszer fogadja a mezőnyt, mivel itt napközben a MARB futam fog zajlani. A Rallye2 célceremóniája szombaton 17:20-kor zajlik, a Historic/CEZ/ORB/ORC pedig vasárnap pezsgőzhet előreláthatólag öt óra után néhány perccel kezdődően. Első olvasatra pozitívnak tűnik, hogy mindkét versenynapon akad olyan helyszín ahol háromszor láthatjuk a teljes mezőnyt, vasárnap pedig egy beáldozott szakasz árán akár a MARB-os versengésbe is betekinthetünk. Ezen pozitív megközelítés tudatában következzen a fekete leves, hiszen mindezt 2000 forint/nap!!!/os jegy megváltásával élvezhetjük. A 12 éven aluli gyermekek továbbra is ingyen fertőződhetnek meg a rally szeretetével.

Útburkolat:  Gyorsasági szakaszok útburkolata 100% aszfalt – aszfalt burkolatú futam

Gyorsasági szakaszok össztávolsága és az útvonal teljes hossza:

  CEZ, HIST, ORB – ORC Rally2
A verseny távja: 543,42 km 265,12 km
Gyorsasági szakaszok száma: 20 ( 7 különböző) 10 ( 4 különböző)
Gyorsasági szakaszok hossza: 160,73 km (29,58%) 83,40 km (31,46%)
Szekciók száma: 6 3
Szakaszok száma: 2 1

Rendező neve: MSKLC Rendezvényszervező Kft.

Versenyközpont helye: Hotel Estella, 3300 Eger, Egészségház út 4.

Adminisztratív átvétel (Versenyiroda): Rally2, HIST: 2018. március 23. péntek 07:30 – 11:30; CEZ, ORB, ORC: 2018. március 23. péntek 11:30 – 15:30

Technikai átvétel: 2018. március 23. péntek, Automobil-Eger 97 Kft. (VW szalon), 3300 Eger, Faiskola út 68.

Nevezési zárlat: 2018. március 19. péntek

Szombati gyorsasági szakaszok: (CEZ, HIST, ORB, ORC, RALLY2)

Szarvaskő – Egerbocs; Pétervásári elág – Bátori elág; Egerbakta – Sirok; Verpelét – Egerszalók

Vasárnapi gyorsasági szakaszok: (CEZ, HIST, ORB, ORC)

Egerszalók – Verpelét; Sirok – Egerbakta; Borsodnádasd – Balaton;

 

A versenykiírás letölthető: www.mnasz.hu

Tavalyi videónk:

Tavalyi képeink:

Comments are closed.