Bíznak benne, hogy a 2021-es év jobb lesz!

Tavaly megnyerték ezt a versenyt, idén viszont egy teljes gyorsasági szakasz sem jutott nekik… A Hoffer Zsolt – Bunkoczi László páros nem fog jó szívvel visszagondolni az idei bajnokságra, hiszen egy óriási pechszériában voltak a bajnokság során. A srácok bíznak benne, hogy a 2021-es év jobb lesz! 

Szép emlékekkel érkeztetek a Rally Hungary-ra?

– Egy éve ezen a versenyen sikerült először abszolút első helyen végezni a Historic mezőnyében, ezért igen szép emlékeink vannak – kezdi a visszaemlékezést Hoffer Zsolt. 

A RabócsiRingen rögtön bekezdtetek, hiszen a hazai párosok közül ti voltatok a leggyorsabbak. Azért nem minden nap győzi le az ember Wirtmann Ferit.

– Majdnem elkéstünk a rajtból, futóra értünk oda, ezért guminyomást sem tudtunk állítani, ennek ellenére tudtunk jól menni. A második ugratásnál a sportbíró nagyon közel volt, de szerencsére nem ütöttük el. Köszi a nézőknek, akik szóltak neki, hogy még körön vagyunk! Mi is nagy dolognak tartjuk, hogy a Wirtmann – Kerekes páros előtt tudtunk végezni! Ők etalonok a Historicban!

Szombaton viszont rögtön egy etappal kezdtetek… Mennyire estek ki ilyenkor a ritmusból?

– Nagyon tetszenek ezek a pályák, jó lett volna menni, de mivel első gyors volt, ezért még nem volt milyen ritmusból kiesni.

Aztán a füzéri gyorsaságin tönkrement a váltótok és fel kellett adnotok a versenyt… Mit éreztél, amikor már tudtad, hogy újra itt a vége?

– Szerintem jól kezdtük a szakaszt, a tempónk sem volt rossz. Először a murváról kiérve vettem észre, hogy nem vette felfelé váltáskor a harmadik fokozatot, aztán az ötödiket sem, majd a negyedik is eltűnt. A cél előtt kettő kilométerrel, Abaújváron szinte meg is álltunk, majd valahogyan beakadt második fokozatba és kigurultunk. Nagyon letörtem, utolsó versenyünk volt az évben és szerettünk volna szép eredménnyel zárni. Talán a 2021-es év jobban fog sikerülni!

A Nyíregyháza belvárosában található Kossuth téren viszont nagyon sikeres volt a Közlekedésbiztonsági parkotok!

– Az nagyon! Reggel 6-tól építettük, 9-től jöttek hozzánk és be kell vallanunk, hogy étlen-szomjan voltunk egész nap, mert annyian voltak, hogy semmire sem volt időnk! Feleségem és Csillag Tibi barátom mellett én is aktív voltam. Nagy köszönet Tomasovszki Gergelynek, Kecskeméti Dénesnek és Kecskeméti Krisztiánnak, akik végig a segítségünkre voltak. Nem tudom pontosan, hogy mennyi gyerek és felnőtt fordult meg nálunk, de sok-sok száz fő vett részt programjainkon. Erre a futamra mellénk állt a Marso Kft. és bár a versenyen szerencsétlenek voltunk, a programunkhoz értékes ajándékokkal járultak hozzá. Ezúton is köszönjük!

Ha rendeznek az idei évben még versenyt, szeretnétek valahol indulni, vagy inkább már 2021-re szeretnétek összpontosítani?

– Én erre az évre befejeztem. Nem szeretnék menni már. Ez alól csak az lehet kivétel, ha ígéretemnek megfelelően Cseh Vilinek navigálok a Szilveszter Rallye-n. De az még messze van!

Köszönet a partnereinknek! A közlekedésbiztonság területén mellettünk állt a Continental Hungary Kft., Opel Southeast Europe Kft., az MNASZ, a MARSO Kft., az Országos Balesetmegelőzési Bizottság. Megjelenésünket a MITKO Magyarország Kft. tette rendkívülivé! Versenyzésünk kapcsán köszönjük az Opel, a Noreg Információvédelmi Kft., a TOTAL Lubricants Hungary Kft., a JP, a Bott Hungária Kft.,a Marso Kft., a Poli Computer Kft., az INFO-SZOLG Kft., a Art-Group Marketing Kft., a TREND FM, a 383 –The Kopjary Water Kft., a Hp, a Cardesign Kft., MITKO Magyarország Kft. támogatását.

Comments are closed.