Berendezkedve az abszolút harmadik helyre

Gyenes Andrásék szép emlékekkel érkeztek az elmúlt hétvégén rendezett Ózd – Salgó Ralira. A versenyt komolyabb probléma nélkül teljesítették, aminek köszönhetően mindkét napot a Historic mezőny abszolút harmadik helyén fejezték be. Ennek az eredménynek köszönhetően lehetőségük nyílt az év végi abszolút harmadik helyet is megszerezniük a bajnokságban. 

Milyen emlékeid vannak a régi Salgó és Ózd Ralikról?

– Szívesen tértünk vissza az Ózd környéki rali pályákra, melyek természeti adottságai és szépsége mindig pozitív hatással van ránk. Salgótarján környéke pedig évtizedek óta igazi rali fellegvár.

A pénteki nap folyamán letudtátok a prológot az ózdi stadionban, majd másnap reggel rögtön egy etappal kezdődött a versenyetek.

– A prológok előtt mindig sokkal jobban izgulok, mint a gyorsaságik előtt. Azt gondolom jól sikerült nekünk, bár az előző éjszakai felhőszakadás erősen feláztatta a salakot, amiből a mezőny elején rajtoló Historic bőven kapott sarat, míg a később rajtolók már szárazon abszolválhatták a három kört. A másnapi első gyorsasági etap lett, amin csodálkoztunk, mert nagyon szeretjük a királdi körgyorsot és sajnáltuk a rengeteg nézőt, akik csalódottan vették tudomásul, hogy itt csak gurulni fognak a versenyautók.

Aztán végre verseny is volt, ti pedig berendezkedtetek az abszolút harmadik helyre a verseny folyamán.

– Ezt követően igazi verseny kerekedett több kategóriatársunkkal is. Egész nap ment az adok-kapok pár másodpercen belül. Végül az abszolút harmadik helyet tudtuk belőni magunknak. Mivel ez technikai sport, ezért a technika bármikor beleszólhat az eredménybe, de szerencsére az autóval, az indítómotor meghibásodásán kívül nem volt probléma.

A vasárnapi gyorsasági szakaszokon már nehezebb dolgotok volt, hiszen a Hoffer Zsoltiék is beszálltak a harcba.

– A vasárnapi küzdelembe egy újabb ellenfél is becsatlakozott, de a szombaton megszerzett előnyünket már nem tudták elvenni tőlünk.

Az eredmény viszont újra megsüvegelendő lett, hiszen egy újabb abszolút harmadik és egy D2 kategória győzelem lett a megérdemelt jutalmatok!

– Nagyon örülünk a jó eredménynek és főleg az ellenfelek gratulációinak.

Az éves értékelésben hogyan álltok és milyen helyezést tudtok még elérni?

– Az éves értékelésben a Historic abszolút értékelés harmadik helyén állunk és vezetjük a kategóriánkat. Találkozunk a Mecsek Ralin októberben, ahol folytatjuk a küzdelmet kedvenc sportágunkban a RALLY-ban.

Köszönet az összes támogatónknak, szervizeseinknek és a sok lelkes szurkolónak.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Ecoffice Technology Kft. – Triumph Adler; EGROKORR Festékipari Zrt.; Evolution Consulting Kft.; Innovitas Nonprofit Kft.; Rowa Chemical Kft. – BLACKFAST; RAIKER – www.raiker.hu, Dokutech Center Kft.; Ital Logisztika Kft.; C+D Automatika Kft,; Kudo Trade Plus Kft,; Tower-Tech Kft,; SP Kosaras Kft.; Best-Vill. 2000 Kft.; KOOS WEBER Hungária Kft., ROBITLÁG Bt.; HUNIPER Permetező Kft., The Body Shop, SEQOMICS Kft.; Súlypont Bt.; EUROPART Hungária Kft; BBD 96 Kft.; HEKUS Bűnügyi Magazin.

Comments are closed.