Beérett a munka gyümölcse

Tóth Ottó a hétköznapokat kemény munkával tölti Londonban, hogy előteremtse a versenyzésük hátterét. Kevesen tudják de futópercre esik be minden versenyre a reptérről és az esetleges sikerek után sem marad túl sok ideje örömködni, hiszen repül is vissza a darálóba… Ennek tudatában még inkább tiszteletre méltó az ahogy a sportághoz áll és még inkább értékes az eredmény amit a Historic bajnokságban elértek !

Mikor ültetek utoljára az autóban a Mecsek Rally előtt?

Legutoljára Baranyán mentünk, tehát viszonylag nem sok kieséssel ülhettünk bele a VFTS-be, ha a két hónapot lehet annak mondani. Mindig kalandos így hazaérkezni négy napra, repülőtérről a versenyre, versenyről repülőtérre…

Hogyan sikerült a felkészülés a Historic EB futamra?

A Car-Csi Trade Kft. szuper munkát végzett az autón, bombasztikus formában érkezett a Lada a Mecsek Rallyra. Tudtuk, hogy hosszú verseny lesz, de szükségünk volt a versenykilométerre. Most sikerült pihenni, pályát bejárni, így frissen tudtunk nekivágni. Nagyon sok minden hárult ránk, amit meg kellett oldanunk, de rengeteg segítséget kaptunk a háttérből.

Első nap úgy tűnt domináltok. Nyolcból öt szakaszt ti nyertetek. Ennyire sima volt?

Igen sikerült jól mennünk de az ellenfelek is jók voltak, ami fontos volt, hogy motiváljon minket az eredményben. Megnézem a videóinkat a versenyek után és még mindig rengeteg hibát találok benne, ami bosszant, mert a maximumra törekszem, és ilyenkor nagyon várom a következő versenyt, hogy tudjak javítani azokon. Sokat beszélgetek Lacival, akinek a tapasztalata nagyban hozzájárul a fejlődésemhez, tanulni pedig szeretek.


Orfűn mintha kicsit többet autóztatok volna a kelleténél. Ennyire bejött nektek ez a pálya?
Igen volt egy kis adminisztratív hibánk, így aztán gondoltuk kipróbáljuk milyen egy igazi VB-s 38 kilométeres gyorsasági szakasz. Nagyon élveztük, igaz plusz hat percünkbe került és az első helyet így elajándékoztuk, de megérte! 🙂
Milyen szájízzel távoztatok Pécsről?

Azt kell mondjam brutális jó volt a szervezés, időben zajlott minden, a gyorsaságik is szuperek voltak. Nagyon szeretjük a Mecsek pályáit, szerintem bátran mondhatom, hogy ez a legjobb verseny az országban. A közönség, az emberek hozzáállása bámulatos. Ezúton is köszönjük nekik a szurkolást, nagyon jó érzés volt nekik, a városnak autózni!


A Nyíregyháza Rallytól távol maradtatok. Lesz még fellépésetek az idei évben?
Igen, az számunkra kimaradt, de az évet a Szilveszter Rallyn búcsúztatjuk, illetve autóztatunk is majd!
Milyen eredménnyel zártátok a Hobby Car-os szezont?

Sikerült megnyernünk a kategóriát a H1-ben, illetve az abszolútot is a Historic Hobby Carban, amire a leginkább büszkék vagyunk. Ha kicsit többen lennénk, még szuperebb lenne, de persze így is jó kis csatákat vívtunk Dornai Tibivel, Molnár Attilával és még sorolhatnám.


Köszönjük az évet mindenkinek: A Zsomar Ker-nek, Büttösi Zsoltnak, Car-Csi Trade-nek, Kronome Ákosnak, Béres Józsinak, Dornai Tibinek, Mohácsi Ádámnak, a RallyFeeling-nek, a családnak és minden szurkolónak, akik figyelemmel kísértek és drukkoltak nekünk 2018-ban!
Találkozunk a Szilveszter Rallyn!

Comments are closed.