Beérett a családi Lada projekt

Nagy Mátyásba tíz év Mitsubishizés után visszatért a Zsiga feeling, és a sajókazai bemelegítést követően, útnak indult feleségével Erikával, illetve csapatával, hogy egy látványos autózással meghódítsa a Rally Legend nézőinek a szívét. 

Honnan jött az ötlet, hogy egy Ladával induljatok a RallyLegenden?

– Igazából már húsz évet mentünk Zsigulival. Az N-estől a VFTS-ig minden kategóriában indultunk. Hiába megyünk tíz éve Mitsubishivel, mindig volt hiányérzetem. Kint voltunk a Legenden az öcsémnek szurkolni és akkor megbeszéltük a feleségemmel, hogy indítunk egy közös családi Lada projektet, ami most ért be.

Mit tudhatunk az autóról?

– Ezt az autót én építettem az egyik szponzoromnak saját kezűleg körülbelül nyolc éve, de azután nem használtam csak egy pár versenyen. Az autó egy 15000 km-es, megkímélt 1200-asból készült. Most egy nagy átépítésen ment keresztül a Csipesz tuning műhelyben. Bodnár Attila csinált bele legutolsó fejlesztésű 48 weberes, nagy köbcentis computer vezérlésű motort. Nagyon szeretjük a hangját a weberes ugatásnak, azért tettük le a voksunkat emellett. Oláh Szabolcs csinálta a vezetékköteget. Higany a váltót és egy 19/18-as legrövidebb acélerősítéses váltót rakott bele. Illetve van benne egy Hadik András féle lengéscsillapító is.

A múlt hétvégén a Felsőnyárád és Sajókaza között rendezett Rallye3-as verseny keretein belül próbáltátok ki először az autót. Hogyan sikerült a főpróba?

– Tesztelni mentünk a Legend előtt az autót is és a feleségemet is. Kipróbáltunk egy új futózott slick gumit, amit Porkoláb Gergő ajánlott nekünk és az időeredmények alapján jó munkát végzett mindenki. Köszönjük szépen még egyszer mindenkinek!

Az autóban megvolt a megfelelő összhang köztetek?

– Pont ugyanúgy, mint a civil életben! 🙂

Mennyire megterhelő, nehéz lelogisztikázni két versenyt, ami ennyire közel van időpontban egymáshoz?

– Erről inkább nem nyilatkoznék. 🙂 

Milyen tervekkel indultok a San Marinó környékén rendezett Legendás versenyre?

– Az S2000-es és a kit-car versenyautók ellen? Természetesen nyerni megyünk! 😊 A tréfát félretéve, szeretnénk a nézőket maximálisan kiszolgálni! 


Köszönjük támogatóinknak: Lifetilt, Nardon Kft., Jávor-Com Kft., Kecskeméti Sörmanufaktura, Haty Traktor Szerviz, Wolf distribution Kft., Nagy Travel Kft., Grafantasy.

Comments are closed.