Bármi lehetett volna az idei évben

A Bencs testvérek még elég jó pozícióban voltak öt gyorsasági szakasz után a Nyíregyháza Ralin, de aztán elindult a balszerencse áradása… Zolival beszélgettünk a verseny utáni napokban. 

Borsodi “gyerekekként” vártátok már a zempléni pályákon való versenyzést?

– Természetesen igen, itt mindig több ismerős van a pályák szélén, mint mondjuk Komlón. Ez egy kicsit doppingol minket és régen mentünk ezen a környéken.

Szombaton a belvárosi szuperspeciált kellett teljesíteni a nyíregyházi ködben, majd szombaton kezdetét vette az igazi versenyzés.

– Péntek este elég extrém volt Nyíregyháza belvárosában autózni ködben, a házak között. Gyakorlatilag semmit nem láttam és a féltengely is eltört. Szombatot izgatottan vártuk, hogy belefér-e a reggeli szervizbe a féltengely csere.

Az első gyorsaságit elspóroltátok, majd még jött hozzá egy húsz másodperces büntetés is…

– Nem igazan találtam a helyemet a szűk, farönkös részen, sokat bent hagytunk főleg úgy, hogy kettő percet késtünk, ami 20 másodperc büntetést vonz maga után, de ezúton is köszönet Nyilas Peti szerelőinek, hiszen ha ők nincsenek, már akkor sem tudtuk volna folytatni a versenyt.

Az ötödik gyorsasági végén még a kategória második helyén álltatok, aztán…

– Így van, szépen ledolgoztuk a büntetést és feljöttünk a második helyre. A hatoson beestek előttünk és megállítottak a gyorsaságin, majd amikor elindultuk pont Tim Gabiék elé érkeztünk, így hogy ne tartsuk fel, megint megálltunk, hogy elengedjük, aztán vakság teljes mértékben. De valahogy letaláltunk a pályán. A hetedik szakasz etap lett, sisak nélkül mentünk és ekkor hallottuk, hogy hangos a negyedik fokozat. Megálltam megnézni a váltót és sajnos egy darabka kiütötte a váltóház oldalát, így feladni kényszerültünk a versenyt.

Végül is nem sikerült az 5-ös kategóriában felkapaszkodnotok az év végi dobogóra. Szomorúak vagytok, hogy nem sikerült “érmet” szereznetek?

– Nem igazán, hiszen nagy jó részeredményeink voltak, amik biztatók a jövőre nézve. Nekem még többet kell mennem az autóval, hogy magabiztosabb legyek. Amúgy is egy ismerkedés volt a cél ezzel az autóval.

Tudom, hogy a piszkos anyagiak, de mire lehetnétek képesek, ha egész évben mennétek?

– Elég erős volt ez a kategória, mindig volt, akivel másodpercekre, vagy akár tizedekre csatáztunk a dobogóért, bármi lehetett volna, ha egész évben megyünk, akár egy bajnoki cím is.

Köszönjük: Borsod Race Media kft., Univer-Car Kft, Anetis Mérnökiroda, Autó 98 Bt., Nyilas Petiéknek a segítséget!


Comments are closed.