Bakancslistás verseny a Mecsekben

Balázs Bence és Csató Roland ismét harcba vitték a zöld BMW-t az 53. Mecsek Ralin és magabiztos autózással a kategória második helyét hozták el a P13-as kategóriában. 

Mit jelent számodra a Mecsek Rallye múltja?

– Több, mint ötven éve versenyeznek a Mecsekben, mindenki ismeri, aki szereti az autóversenyzést – kezdi a “történelem órát” Bence. Rengeteg sztorit hallottam ismerőseimtől és édesapámtól, aki huszonévesen már a mecseki pályák szélén állt. Bakancslistán volt, éppen ezért örülök, hogy végre én is versenyezhettem ezeken a szakaszokon.

Péntek reggel már az első gyorsaságin szembesültetek azzal a ténnyel, hogy ez nem lesz egy könnyű verseny.

– Kíváncsi voltam, hogy milyen lesz az egész napos csütörtöki eső után a kezdés. Mivel a mezőny vége felé mentünk, már tudtuk a rajt előtt, hogy nagyon saras és csúszós lesz, de még így is meglepett pár kanyar elég rendesen.

Mi történt veletek a verseny további részében?

– Az első kör végére már felszabadultabban mentem és Rolival is meglett az összhang. Nagyon jók voltak az esti gyorsaságik is, jobb volt sötétben menni, mint előzetesen vártam. Szerencsére az autó gond nélkül bírta, így higgadtan tudtunk versenyezni.

Abszolút tizenharmadik, 13-as kategória második helyen fejeztétek be ezt a nehéz versenyt.

– Nem gondoltam volna, hogy a nap végén így fogunk zárni. Nagyon örülök az eredménynek és az első Rallye2-es kupának.

Három versenyen indultatok az idei Rallye2-es bajnokságban. Elégedett vagy a debütáló évetekkel?

– Ahogy már korábban említettem, ez az év a tanulásról szólt. Mindhárom versenyt sikerült teljesíteni és rengeteg tapasztalatot szereztem. Sok embert megismertem és szuper élményekkel gazdagodtam. Mindent összevetve ez egy tökéletes debütáló év volt.

Milyen tervek vannak a jövőre vonatkozóan?

– Idén már nem indulunk sehol, az autót elkezdtük szétszedni és az apró hibák helyrehozása után remélhetőleg lesz lehetőségünk pár apróbb fejlesztésre is a következő szezonra. Ha minden jól megy, Egerben ismét ott leszünk! 🙂

Köszönöm a barátaimnak és a családomnak az egész éves támogatást és segítséget! Külön köszönet a PSZA Motorsportnak és szponzoraimnak!

Hész-Vill Kft., Binary Logic Kft., Kiméri Zöldség Gyümölcs, Gyenge István autófényező műhely, Spec Parts, Fuji Foto Centrum, Pityko Faloda, Nagy Autószervíz Eger.

Comments are closed.