Bajnokok akarnak lenni!

Lendvai István egy nagyon tehetséges pilóta, de valahogy a pályafutása nem akart az elmúlt években kiteljesedni. Az idei Rallye2-es bajnokságnak viszont úgy kezdenek neki, hogy meg akarják nyerni azt. Pistivel beszélgettünk az Eger Rallye után.

Egy pár mondatban bemutatnád az eddigi autóversenyzői pályafutásodat az olvasóinknak?

– A pályafutásom elég régen kezdődött. Először öt évesen ültem autóba. Sok gyakorlás után kilenc évesen sikerült indulni életem első versenyén, Debrecenbe Rallycross bajnokságba. Itt versenyeztünk három évig. Közben sikerült 2004-ben megszerezni a Junior Rallycross bajnoki címet. Aztán kezdtünk indulgatni rallysprint bajnokságba is. Az eredményeimre való tekintettel indulhattam, hiszen ekkor még csak 12-13 éves voltam. 2006-ban sikerült megnyerjünk egy rallysprint bajnokságot. Aztán jött a nagy áttörés. 2007-ben álmodtunk egy nagyot és a Suzuki Swift kupába folytattam a versenyzést! 2007 év végén egy meghívást kaptam a Suzuki Sport Europe-től és részt vehettünk a Wales Rally világbajnokságon belül zajló Suzuki Swift World Contesten. Ahol a második helyen végeztünk. Ezután jött a Suzuki Swift gr.n és a Swift S1600 tesztelése. 2008-ban folytattuk a Suzuki kupát és az év végén harmadik helyen végeztünk. 2009 és 2010-ben indultunk pár rally futamon egy Suzuki Ignis-sel, amit Ollé Sasától béreltünk. Indultunk az Arad Ralin is, de ott sajnos kiestünk. Aztán voltak kihagyások. 2012-ben indultunk egy Rallysprinten Nagykállóban, amit sikeresen megnyertünk egy Mitsubishi Evo 6-al. 2014-ben egy versenyen tudtunk menni, az pedig a Szilveszter Rallye volt, egy Evo 8-as Mitsubishivel. Ott kategória harmadik helyen végeztünk. Innen jött megint egy kihagyásom és tavaly év végén “tértünk” vissza a nyíregyházi versenyen. Ott egy Citroen C2-vel indultunk. Sok műszaki probléma ellenére is sikerült a harmadik helyen végezni a kategóriában. Most legutóbb pedig az Eger Ralin kategória második hely és abszolút harmadik helyen végeztünk. Sajnos itt is volt műszaki problémánk. 

Aki egy kicsit is képben van a Magyar Rallye történéseivel, annak igencsak ismerős volt a mostani autó, amivel indultál az Eger Ralin. 🙂

– Igen, ez az autó Hibján Jocié. Az ország egyik legjobb C2-ese. Remek autó. Teszteltünk a verseny előtt 30-40 kilométert. Nagyon tetszett az autó. Sikerült a futóművön is kicsit állítgatni. Joci is sokat segített nekem.

Milyen tervekkel kezdtétek az idei Rallye2-es bajnokságot?

– Úgy indultunk neki ennek az évnek, hogy bajnokok akarunk lenni. Túl sokáig nem mentünk és nagyon sikeréhesek vagyunk. Eger után azt kell mondjam, hogy nem lesz egyszerű év. Nagyon sok ügyes pilóta fog harcba szállni a címért.

Sikerült Tiborral kellőképpen felkészülnötök az Eger Rali pályáiból?

– Igen, nagyon jól sikerült a felkészülés. Jól sikerült a pályát is felírni. Összeszokott páros vagyunk már. 🙂

Abszolút harmadik helyen végeztetek, de ne szaladjunk ennyire előre. Halljuk mi történt veletek a verseny folyamán.

– Izgalmas volt a verseny… A pénteki gyorson nem működött az átbeszélőnk, szóval Tibi ott csak mutogatni próbált. 😀 Aztán a szombati első gyorson az autó elkezdett dadogni, de a 2-3 kilométer után abbahagyta. Utána ment szépen, ahogy kell. Nagyon tetszett a parádsasvári gyorsasági. Élveztem végig. Aztán a szervizbe mondtam a fiúknak, hogy néha bedadog. A fiúk mindent megpróbáltak megtenni, hogy jó legyen az utolsó három gyorsra az autó, de sajnos nem sikerült. Valószínű valami elektronikai alkatrész lehetett a bűnös. Ez ilyen, ez technikai sport, 🙂 de nagyon örülünk, hogy célba értünk és értékes pontokat szereztünk.

A Miskolc Ralin támadni fogjátok az abszolút első helyet?

– Ez természetes. Nyerni megyünk Miskolcra. Ami nagyon nem lesz egyszerű. Nehéz verseny lesz, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy a dobogó legfelső fokán álljunk.

Köszönöm a támogatást a családomnak és a szponzoraimnak: Pro-Tech Holz Kft., Hungarospa Hajdúszoboszló., Szupertank Kft., MEW COMPANY Kft., Gorzo Hungary Kft., Balázs-diák Kft., Hankook versenygumi., Prodest-Reditum 2014 Kft., Bent Ray Kft., Hibján Jociéknak és az East Motorsportnak!

Comments are closed.