Bajnokhoz méltóan versenyeztek

Foczkó Ákos és hű társa Kiss Balázs bajnokhoz méltóan versenyzett az Orfű és Magyarhertelend között rendezett MARB futamon, hiszen nagy küzdelemben megnyerték az év utolsó “amatőr” versenyét.  A srácok viszont nem nyugszanak és ezen a hétvégén már a Nyíregyháza Ralin láthatjuk őket a Rallye2 mezőnyében. Ákossal beszélgettünk a két verseny között. 

A múlt hétvégén Orfű és Magyarhertelend között rendezett versenyen már mint bajnokok vettetek részt, viszont az eredményeteket látva igencsak komolyan vettétek ezt a futamot is.

– Az árpádtetői futam után erősen gondolkoztunk, hogy utcai gumival autózunk egy jót levezetésnek és nem vállalunk már más kockázatot úgymond. Azután hogy mégis időre megyünk, de a végén kiállunk a versenyből, így nem szólunk bele a Déli régió bajnokságába. Végül hosszas gondolkodás után úgy döntöttünk szeretnénk bajnokhoz méltóan a lehető legjobb eredményt elérni.

Az első szakaszon abszolút harmadikként jöttetek le, de kaptatok 10 másodperc büntetést, ami miatt visszaestetek az összetettben.

– Az első gyorsaságin megcsúszott az autónk hátulja, a vizes reggeli aszfalton egy lassító előtt és meglöktük az első gumisort. Szerintem ez nem lassító rombolás, de a versenyirodánál ezt másképp gondolták.

A büntetés annyira “felpaprikázott” benneteket, hogy a következő öt szakaszból, négyet behúztatok! 🙂

– Tudván, hogy hátrányba kerültünk még jobban a gázra léptünk.

Ezzel a győzelemmel bizonyítottátok, hogy nem lettetek érdemtelenül bajnokok.

– Örültünk, hogy sikerült így is nyernünk, bíztunk benne, hogy sikerül, de komoly csata folyt az első helyért Janovich Rolandékkal.

Elfogadtak benneteket a “déli srácok”? 🙂

– Erre nehéz válaszolni, sok jó ismerőst szereztünk, akik vártak minket, de nem hallottam negatív visszhangot, szóval nem tudom mi az igazság.

A hétvégén újra verseny és természetesen Ti is ott lesztek az első Nyíregyháza Ralin. Milyen célokkal indultok a zempléni pályákon

– Nagyon várjuk a Nyíregyháza Rallyt és arra is kíváncsiak vagyunk, hogy mire leszünk képesek a másodosztályban. Először megyünk majd Pirelli gumikkal, szóval kicsit teszt jellegű is lesz számunkra.

Comments are closed.