Az ország két pontján versenyzett az Inter Europe Team

Az Inter Europe Team párosai és versenyzői, az ország két pontján, a Mór központú Vértes Ralin és a Kunmadarason megrendezésre kerülő Inter Cars Power Sprinten tették próbára tudásukat a mögöttünk hagyott hétvégén. Halljuk milyen élményekkel gazdagodtak a főszereplők. 

Szabó Norbert: Végre újból felpezsdült a vérünk, remek hétvégén vagyunk túl. Ebben az évben a Vértes Rally hozta el számunkra a sikeres célba érkezést. Úgy gondolom a régi érzések és tapasztalatok is folyamatosan jönnek vissza, ami még egy kis löketet ad. A Tisza Rally csapatában mindenki egyöntetűen a 100 %-ot kihozta magából a siker érdekében, melynek meg is lett az eredménye! Az első oroszlányi szakaszon az első pár kilométeren elhagytuk a hátsó szélvédőnket, miután az új szabályok értelmében le kellett szerelnünk a hátsó szélvédő rögzítő füleket! Természetesen számunkra fel sem tűnt, hogy bármit is elhagytunk, csak furcsa volt a hatalmas zaj az autóban! Innentől kezdve még inkább fokozódott az izgalom, mivel nem voltunk abban biztosak, hogy folytathatjuk a versenyt, de szerencsére a második és harmadik gyorsasági után a szervizben a srácok már vártak minket egy másik szélvédővel! Ezt leszámítva azért még volt kalandunk bőven, ahol hagytunk értékes másodperceket, de a stabil hetedik helyet folyamatosan tudtuk tartani kategóriánkban, Lada kupában pedig az ötödiket! Nagyon boldogok voltunk, hogy végre megláttuk mi is ebben az évben a céldobogót, amit már annyira vártunk! Végre egy sikeres befejezett verseny után most már van mit kielemeznünk, ebből kiindulva azt is látjuk, hogy hol tudunk még gyorsulni és faragni a másodperceken! Az autón még dolgoznunk kell ahhoz, hogy gyorsabbak legyünk: sebesség fokozatok hosszúak, amitől magas a végsebességünk, de a raliban ez inkább előnytelen. A motorerőn is növelnünk kell és megfelelő gumikkal kell készülnünk, mert a tavalyiakkal mentünk a Vértes ralin, amik teljesen elkoptak. Nagy izgalommal várjuk a soron következő Nyíregyháza Rally ERC futamot, ami a szívünk csücske, mivel hazai pályákon tudunk versenyezni! Remélhetőleg a hátsó szélvédővel a bal szerencsénket is elhagytuk! Köszönet a szerviz csapatnak a felkészítésért és a támogatóknak az együttműködésért.

Berta József: Nagyon készültünk erre a versenyre, gondoltuk az idei év utolsó aszfaltos versenyén szeretnénk indulni, de számunkra most derült ki, hogy Nyíregyházán is indul a Rally2 mezőnye… Annyira nem örültünk ennek, mert nem volt tervben, és nem szerettünk volna oda menni. A Vértes Ralink jól indult, úgy gondoltuk jól felkészültünk, és a teszten is sikerült egy jót menni, minden rendben volt. Az első gyors felé vezető úton, esett is, meg nem is, slick gumik voltak az autón, tehát jól döntöttünk. A cél előtt körülbelül kettő kilométerrel, az autónk leállt, és vészprogramra tette magát, ezzel vége is lett a versenyünknek… Mint utólag kiderült, a generátor elromlott és a Hondánál ez azt jelenti, itt a vége… Köszönjük az Inter Europe TEAM-nek, hogy részt vehettünk eme rövid versenyen. A PSZA Motorsportnak is köszönünk mindent, a profi szervizelésért.

Bodor Tamás: A két elmaradt versenyünk után már valahol menni szerettünk volna. Így jött ez a verseny. Kapóra jött, mert úgy tűnt, valamiért nem megy rendesen az autó. Bár utcai 1.6, de még egy Trabant is gyorsabb nála. Ez sajnos be is bizonyosodott… Nem forgott ki a hosszú egyenesben, egyszerűen nem tudtam ötödiket váltani, száztizenkettő volt a maximális sebességünk. Viszont nagyjából le tudtuk tesztelni a verseny fékbetéteket, a futóművet, a váltót. Bár igazi versenyen mások a körülmények, de legalább mentünk kicsit. A Hans nagyon szokatlan, most volt rajtam először. A pálya tetszett, lehet valamikor visszatérünk még ide. A verseny után kiderült a hiba, nem volt benzinnyomásunk. Végre megy az autó, mint egy “papós”, kertbe járós. Szóval magához tért, így már haladósabb lesz. A Pálháza Ralin való indulásunk tervben van, addig még szegeljük egy kicsit az autót.

Bugovits Zoltán: A hétvégén ismét Kunmadarason versenyeztünk az Inter Europe Team csapattagjaival. Az autó probléma nélkül teljesítette a versenytávot, az Időjárás is kegyes volt hozzánk és számomra kalandmentes volt a hétvége. Kategóriában végül negyedik helyen végeztem. Lehet számomra ez volt az utolsó verseny ebben az évben, de jövőre ha a járvány is engedi, szeretnék egy teljes évadot versenyezni Kunmadarason, a cél pedig az év végi kategória győzelem lesz. 

Pálfi Dávid: Immáron négy éve annak, hogy belekóstoltam a versenyzés világába, amatőr szinten. Jelenleg egy BMW E36 325-tel próbáljuk feszegetni egymás határait. Az előző versenyek tapasztalataiból kiindulva, a vasárnapi rajt előtt megtörtént az autó teljes átvizsgálása. Mivel a váltó nem úgy viselkedett ahogyan azt mi szerettük volna, ezért beiktattunk egy váltócserét. Szerencsénkre az elvárásainknak megfelelően teljesített, és az időeredmény is körről körre folyamatosan javult, ami természetesen hozzájárult ahhoz, hogy a kedvünk is egyre jobb legyen. Nagyon szuper napot töltöttünk el vasárnap, nagyobb bakik nélkül. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített abban, hogy újra rajthoz állhattunk!

Kocsel Tibor: Hat év után sikerült újra kocsiba ülni. Nagyon jól éreztük magunkat még úgy is, hogy a nap második felében a kocsi megbetegedett… De nem adjuk fel, november elsején szeretnék újra rajthoz állni! Nagy köszönet Szikszai Bélának a sok segítségért!

Fekete Gyula: Eger után tudtam, hogy van egy kis gondom a váltóval, de tizenkilencre lapot kértünk, sajnos a hármas jött… Mint ahogyan kettő kilométer után Kunmadarason is… Egy harmadikos, sietős féktávnál kérte volna a másodikat már a technika, de nem csak hogy kérte, hanem magától ki is dobta kettesbe, de akkor már az én kezemben is benne volt a visszaváltás, így azonnal egy lett belőle. Jöttek azok a hangok, amiket nem akar az ember hallani, és utána a még fájóbb síri csend. Jó nagy hülyeség volt, csak magamat hibáztathatom. Eredetileg ez lett volna a szezon utolsó versenye nekem. A kármentesítést azonnal elkezdtük, mert nem így szeretném befejezni az évet. Remélem még idén tudok menni legalább Kunmadarason egyet.

Hlavács Péter: Az eddigi versenyek sikere miatt bizakodva álltunk a hétvégi versenyhez. Szerencsére az időjárás is nekünk kedvezett, a szervezőknek ismét sikerült egy technikás pályát összehozniuk és a lebonyolítás is kifogástalan volt. Az autó is tökéletesen működött, sajnos a verseny végére viszont a gumik elfogytak. Ettől függetlenül nagyon sokat gyakoroltunk és ezáltal fejlődtünk egész évben. Számunkra ez volt az idei utolsó verseny, viszont nagy reményeket fűzünk a jövő évi bajnoksághoz, amit szeretnénk jó eredményekkel végig vinni. Köszönet azoknak, akik támogatták versenyen való részvételünket és eddigi sikereinket!

 

Fotók: Pánya Péter, RallyFeeling.hu, Inter Europe Team. 

Comments are closed.