Az oroszlán bűvöletében

ifj Kiss László a tavalyi Szilveszter Ralin már kipróbálta az R5-ös Peugeot-t, de vajon mit hozz a jövő a fiatal pilótának?

d45c2589-055c-4780-b51e-e42a1f099ddf

Tavaly a Szilveszter rali volt az utolsó versenyetek, milyen évet zártatok azzal a versennyel?

– Jó évet zártunk, hiszen az összes ORB versenyen tudtunk indulni, de igazából Fortuna nem fogta a kezünket a bajnokság során. A versenyek folyamán sokszor álltunk dobogós helyen, illetve a dobogós hely közelében. Például Kassán is a 2. helyen álltunk nagyon sokáig, míg nem egy defekt miatt visszacsúsztunk a negyedik helyre. Veszprémben is jól kezdtünk, de ott a hátsó difi miatt csúsztunk vissza. Viszont a Szilveszter ralin, mivel kipróbáltuk az R5-ös Peugeot, így jó szájízzel végződött az év. 

Miért esett a választásotok erre az autóra a Szilveszter ralin?

– Nagyon szerettünk volna kipróbálni egy olyan autót, amivel a jövőben is tudunk majd eredményesen versenyezni. Megmondom őszintén, hogy nekem az autó már kinézetében is tetszik és mivel egy ilyen lehetőség, hogy kibéreljük Tagaiéktól, éltünk a lehetőséggel. 

_O1A2184

Milyen volt a hangulat a versenyen és milyen érzésekkel szálltatok ki az autóból?

– Tavaly előtt, amikor Mitshubisivel mentünk, harmadikok lettünk a versenyen. Most a Peugeot “csak” a nyolcadik helyre hozott be bennünket, de az autó miatt, mégis nagyobb figyelmet kaptunk mindenki részéről, mintha a másikkal dobogósak lettünk volna. 

Gondolom nem az idők nézegetésével töltöttétek az időt, de mégis milyen érzést adott nektek az autó a verseny folyamán?

– A verseny előtt hivatalos tesz alkalmával már kipróbáltam az autót, de az annyira rövid volt, hogy még a gumik sem melegedtek be rendesen, ezért egy kicsit meg is ijedtem, hiszen teljesen máshogy kell vezetni, mint a Mitshut és nem is éreztem jól magam benne az első kilométereken. Ekkor még úgy gondoltam, hogy mekkora égés lesz ez a verseny, így hogy nem állnak össze a dolgok. De ez az érzés szerencsére, már az esti gyorson tova szállt. Ugye bár én fiatal koromba sokat gokartoztam, nekem egy kicsit hasonlít hozzá a Peugeotnak a vezetése. 

82d5a5b8-e9bd-4500-96bd-000587ffe997

Az autóba belekóstoltatok a Szilveszter ralin és mivel már közeledik az évadnyitó Eger rali, ezzel az autóban láthatunk titeket?

– A Mitshubisit már eladtuk, még folynak a tárgyalások, többféle autóban gondolkodunk, de még semmi nem dőlt el… Szeretnénk ha az válna valóra, ami az álmunk, de még az sincs kizárva, hogy autó hiányában nem leszünk ott az idénynyitón. 

Visszatérve a Szilveszter ralira, a tesód (Kiss Pál Tamás) is rali autóba pattant, milyen érzés volt ellene versenyezni?

– Kalandosan indult a sztori, hiszen nem ezzel az autóval akart indulni, de sajnos a másik autó már a verseny előtti teszten megadta magát… Miskolcról hozattuk le ezt az autót a verseny előtt, emiatt hajnal kettőkor kerültünk ágyba… A verseny előtt adtam neki egy pár tanácsot, de azért sokat nem kellett neki segíteni, hiszen Tamás egy profi versenyző.

Leave A Reply