Az nyer, aki túléli

Berkiék még csak kóstolgatják a murva versenyek hangulatát és próbálnak minél több tapasztalatot gyűjteni ezen a talajtípuson is. Veszprémben már annyira belejöttek, hogy kupákat is kaptak az Veszprém Aréna előtti díjkiosztón. Gáborral beszélgettünk a “poros verseny” tapasztalatairól. 

Szegény “Bajort” megint kihoztátok a murvára… Szereti? 🙂

Igen, megint átszereltük murvára, az utolsó utáni pillanatban lett kész a kocsi. Csütörtök éjjel mentünk ki tesztelni a futóművet és péntek reggel még folytatták a szerelést a srácok, miközben mi már pályát jártunk. Aztán irány a gépátvétel. Közel vannak hozzánk ezek a pályák, Veszprém 40 km-re, kislődi gyors 20 km-re van a lakhelyünktől. Nem mentünk még ezeken a pályákon, de nagyon tetszettek és úgy érzem szeretném én ezt a murvát 😄. Az autó annyira nem szereti, sajnálom is. Hihetetlen mit kibírnak! A célunk az volt, hogy végigérjünk, így eléggé visszafogva mentem magamhoz képest.

Az Iseum Ralin szerzett tapasztalatokból, mit tudtatok átmenteni a veszprémi lőtérre?

Szombathelyről nem sok tapasztalatot hoztunk, ott is épphogy kibírta az autó, elég sok műszaki problémával gurultunk végig. Még csak kóstolgatjuk a murvát, nem bízom benne, nem tudom mit ad vissza. Keveset mentünk ahhoz, hogy biztonságosan gyorsan tudjak menni és sajnos a futóművünk sem jó az ilyen talajtipúsu versenyre.

Az első napon Márkó és Jutaspuszta között “féktelenül” közlekedtetek.

A hosszú Márkó és Jutaspuszta közötti több, mint 20 km-es gyorsasági végére a fékkel volt problémánk. Szerintem nem utcai betéttel kellett volna menni. 🤣 Ahogy az aszfaltra kiértünk, már féktelenül mentünk . 😂😂. De a többi rövidebb gyorson nem volt gond.

A másnapot sem sikerült problémamentes, örömautózással töltenetek…

Másnap is volt probléma, szinte mindig, de megoldottuk a szervízben. Vasárnap csak spórolósan, az első napon szerzett sok előnyt kellett beosztani. Mivel ez szerintünk csak egy túlélő verseny!

Végül is célba értetek és még kupát is kaptatok!

Méghozzá sok kupát is! Bejött a sejtésünk, ahogy az előbb is mondtam, túlélő verseny és aki túléli az nyer. 😄 Nekünk kettő kupát sikerült nyernünk és még ezzel a “lassú” tempóval az abszolút ötödik helyezést is elnyertük. Ezt nem gondoltam volna. Sokan kiestek!

A Rallye2 céljában legalább annyira örültetek a Cseke Petiék célba érésének, mint a saját eredményeteknek! 🙂

A Rallye2-ben induló Cseke-Csikós páros jó barátaink. Már nagyon rég vártuk, hogy na majd most lesz céldobogó és végigérnek. Nagyon szorítottunk nekik és most szinte gond nélkül végigértek. Várjuk a további fejleményeket, hogy a Lada még sokszor legyen velük a céldobogón. Ráadásul még a harmadik helyen is sikerült befejezniük, ez hihetetlen. Nagy gratula nekik főleg, hogy a leggyilkosabb Veszprém Ralit teljesítette!!

Köszönet a családnak, a szervízcsapatnak, a támogatóknak (Gagarin Autó Kft., Macon Winch, Alaska Ice.)

Comments are closed.