Az M-Sport bemutatta a Ford Fiesta Rally3-at – Mutatjuk mi is!

Megérkezett M-Sport vadonatúj Ford Fiesta Rally3 autója, az első autó, amelyet az FIA Rally3 kategóriájának előírásai alapján építettek, és amelyet a következő szezontól kezdve az FIA Rally Európa Bajnokságán (ERC) láthatunk száguldozni.

A Rally3 a raliautók új kategóriája, amelyet azért hoztak létre, hogy alkossanak  egy elérhető, megfizethető négykerék-meghajtású autót a regionális és nemzeti bajnokságok számára. Ezzel egyébként az M-Sport mind az öt rally-kategória számára tud autót adni.

A költséghatékony négykerék-meghajtású Fiesta Rally3-at az M-Sport Poland korszerű létesítményében tervezték és fejlesztették ki a lengyelországi Krakkóban.

A gyártó szerint a Fiesta Rally3 „intenzív fejlesztési programon ment keresztül, Európa-szerte a legkülönbözőbb felületeken és körülmények között világszínvonalú pilóták tesztelték” a belépő szintű négykerék-meghajtásos autót. Az autó tesztelésében a WRC korábbi junior bajnoka, Nil Solans és a WRC 3 versenyzője, Kajetan Kajetanowicz is tevékeny részt vállalt.

A Fiesta Rally 3-at egy 1,5 literes EcoBoost motor táplálja 215 lóerő teljesítménnyel és 400 Nm nyomatékkal, mindezt ötfokozatú szekvenciális sebességváltón keresztül továbbítva. Az autó mindössze öt másodperc alatt képes elérni a 100 km/óra sebességet, végsebessége pedig 185 km/óra. Három irányban állítható lengéscsillapítókkal szerelték fel, illetve 17 és 15 hüvelykes felniket használnak aszfaltra illetve murvára. Az autó összsúlya 1210 kg lesz – részletezte az autó adatait az FIA ERC hivatalos oldala.

Az M-Sport Poland 2021. március 1-jén homologálja az első Rally3-as autót. Az M-Sport Fiesta Rally3 áfa és regisztrációs költségek nélkül 99 999 euróért lesz kapható és hétfőtől fogadják az első megrendeléseket.

Comments are closed.