Az idei bajnokságot már elengedték

A Vértes Ralin már szombaton a pályabejáráson kapott egy fél perces büntetést a Várnai Dávid – Szabó Tamás páros. A srácok vasárnap próbálták ledolgozni a tetemes hátrányt, végül a kategória második és az abszolút hetedik helyén végeztek. 

A Vértes Rally nem indult egyszerűen a számotokra… Kaptatok egy fél perces büntetést, ami meg is pecsételte a versenyeteket.

–  Szombaton a pályabejárás során kicsit gyorsabban mentem, mint kellene, így túlléptem a hatvanas megengedett sebességet – kezdi a beszélgetést Várnai Dávid. – Természetesen kaptunk érte egy laza harminc másodperces büntit… Abban a pillanatban megbeszéltük Tomival, hogy ésszel megyünk, nem életre halálra. 

A folytatásban is ott voltatok a Rally2-es mezőny elejében, de az összetettben csak nehezen tudtatok felkapaszkodni a büntetés miatt… Nem idegesített a dolog?

– Igen, természetesen azért próbáltunk haladni, ez aránylag sikerült is, de azt a fél perces büntetést egy ilyen erős mezőnyben leküzdeni, azért az elég kemény lett volna. 😄 Őszinte leszek, annyira nem idegesített, mert idén gyakorlatilag nem volt értékelhető versenyünk. Salgó ugye bukás, Egerben szinten kiestünk… Így sajnos idén nem tudunk bajnokságra menni már. De sebaj, majd jövőre. 😄

Általában mennyire tudsz lenyugodni, feltöltődni a szervizparkban?

– Ezen a versenyen teljesen nyugodt voltam, a feleségem és a barátok jelenléte a szervizparkban pedig teljesen feltölt és nyugtat. 🙂

A második körre kimentetek és egyszerűen csak jól éreztétek magatokat!?

– Alapból úgy álltunk a Vértes Ralihoz, hogy kocsizzunk, érezzük magunkat jól, ez sikerült is.

Ezek után az abszolút hetedik és a kategória második helyezéssel nem lehettek elégedetlenek.

– Nap végére feljöttünk az abszolút hetedik és a kategória második helyére, ezt azt eredményt teljesen hibátlannak tartottuk.

Sajnos a bajnokság végkimenetelébe már nem tudtok érdemlegesen beleszólni… Milyen tervetek van még az idei évre a versenyzéssel kapcsolatban?

– Tervünk az idén már semmi, Nyíregyházán nem megyünk, de Mikuláson a murva miatt muszáj mennünk, mert ott érezzük magunkat a legjobban. 😄

Köszönjük minden hozzánk tartozóknak, hogy eljöttek és szurkoltak nekünk. Köszönjük a szponzoroknak…  Ja nincs is szponzorunk. 😄

Comments are closed.