Az első ötbe szeretnének kerülni

Kalóczkai Szabolcsék már versenyek óta küszködnek hangosítási problémákkal, de úgy látszik az Oroszlány Ralin fény derült a rejtelmes hiba okára. Szabolcs szerint az idei Rallye3-as mezőny igencsak erős és egy nagy álmuk teljesülne azzal, ha legalább egy versenyen az első ötben végeznének. 

Igencsak kemény mezőny gyűlt össze az idei Oroszlány Ralira! Végignézve a nevezési listán, milyen helyezéssel lettél volna elégedett a verseny elején?

– Igen, nagyon jó pilóták, nagyon komoly autókkal adták le a nevezésüket az Oroszlány Ralira. Szerintem nagyon erős az idei bajnokság! Már az első tízbe is jó lett volna bekerülni. Cél, hogy év végére az első ötbe bekerüljünk, legalább egy versenyen.

Mennyire szereted az ilyen tempós pályákat, amely tele van lassítóval és kitérőkkel?

– Ezek a gyorsasági szakaszok is jók szerintem, lehet rajtuk a féktávokat gyakorolni.

Az első gyorsaságin rögtön elment a hangosításotok…

– Már egy pár verseny óta szenvedünk ezzel a problémával, de most rájöttünk, hogy az én sisakszettemmel volt a gubanc.

A hangosítás megjavult, viszont az autó elkezdte forralni a vizet. A problémák ellenére is sikeresen célba értetek, viszont mintha nem lettél volna teljesen elégedett a szervizparkban.

Másoknak bevált a Golf hűtő, nekem sajnos nem működik… Következő versenyre kicseréljük. Nem voltam elégedett a saját teljesítményemmel, az autó nagyon jól szólt! Úgy érzem én nem tudtam fejben ott lenni, odafigyelni kellőképpen.

Köszönöm a barátaimnak, csapatnak és a Corner RC-nek!

Comments are closed.