Az első helyről adta fel a küzdelmet az oroszlán

A Vértes Ralin Német Gáborékat is utolérte a szokásos Peugeot betegség és így a Peugeot Kupa első helyéről kényszerültek kiállni! A navigátorral, Adorján Szabolccsal beszélgettünk a verseny után. 

Milyen taktikát lehet kidolgozni egy ilyen versenyre, ahol minden eldől egy nap alatt?

– Egy rövid, egynapos verseny legelejétől gyorsan kell menni, közben pedig elkerülni minden apró hibát, mivel nincs kellő időd azok ledolgozására. 

Az első oroszlányi szakaszt irgalmatlanul spórolósra vettétek. Mi volt ennek az oka?

– Egyszerű oka volt. Az első szakaszon ültünk először a versenyautóban, az a gyorsasági szakasz tekinthető a verseny előtti tesztünknek! 😀 Az első kör utolsó két szakaszát azonban már sikerült megnyerni.

A nagyvelegi pályára azt a kifejezést használtátok, hogy “alattomos”…

– A nagyvelegi szakasz tapadása teljesen különbözik a másik kettőtől. Viszont oda volt a legideálisabb a reggeli gumiválasztásunk. A többi Peugeot-hoz képest puhább első gumikkal teljesítettük végig az első kört. Így kulcsszerepe volt a harmadik gyorsaságinak az előnyünk kiépítésében.

A második körben is volt kalandotok, de még így is magabiztosan vezettétek a Peugeot Kupát.

– A második körben kiegyenlítődtek az időjárási viszonyok, mindenki azonos gumiválasztással ment. Két szakaszt ekkor is sikerült megnyerni, viszont Csákberényen egy apró hiba miatt jó pár másodperc bent maradt sajnos.

Aztán sajnos idő előtt véget ért a versenyetek…

– Oroszlányban, három kilométerrel a rajt után, a motor túlmelegedést jelzett. Megálltunk az első biztonságos bekötőúton, hogy a többiek versenyét ne zavarjuk. A vízpumpa szíja elszakadt, illetve letört egy alkatrészt, ami kilyukasztotta az egyik vízcsövet. Így esélyünk sem volt a gyorsaságin való javításra, le kellett adni a menetlevelünket két szakasszal a verseny vége előtt.

Számolgattatok, hogy hogyan álltok most a bajnokságban? Milyen taktikával mentek neki a Nyíregyháza Ralinak?

– A taktika egyszerű, győzni szeretnénk, mint minden versenyen.

Köszönjük Pivonak és barátnőjének a verseny közbeni segítségét!

Comments are closed.