Az élet ilyen! Néha ad, néha elvesz!

Dudás Gergőék mindent megtettek az ORC abszolút győzelméért az Ózd – Salgó Ralin is, de egy húsz másodperces büntetés megakadályozta őket ebben a tervükben. Gergő a versenyen szerzett második helyezés ellenére is vezeti a bajnokságot és nagyon büszke arra, hogy ilyen erős ellenfeleket tudhat maga mögött a bajnoki tabellán. 

Mondhatjuk, hogy tudatosan sok teszttel készültök a versenyekre, hiszen indultatok a számotokra tét nélküli Baranya Kupán, majd Miskolcra is ellátogattatok a Salak Királya elnevezésű rendezvényre.

– Próbálunk minél jobban összeismerkedni az autóval. Szeretnék minél több tapasztalatot gyűjteni, hiszen abban van még rengeteg lemaradásom. Az autón is mindig van mit próbálgatni… Szóval igen! Ülünk az autóban minél többet, de még mindig nem annyit, amennyit szeretnénk!

Az Ózd Rallye első napján három gyorsaságit sikerült megnyernetek, ami a nap végére az abszolút második helyre volt elég.

– Igen! Az utolsó kört nagyon meghúztuk, mert tudtuk, hogy van esélyünk megnyerni a napot! Amit papíron sikerült is… Csak a verseny közben kaptunk egy tíz másodperces büntetést, mert hozzáértünk egy lassítóhoz, este pedig jött a hír, hogy egy tábla oszlopát is érintettük az autó hátuljával, amiért még tíz másodperc büntetés járt, így az első napot a második helyen zártuk. A büntetések előtt pedig kaptunk Királdon egy defektet is, úgyhogy volt mit ledolgoznunk. De ez a nap végére sikerült és lőtávolon belül volt az első helyezés. Hatalmas harcok voltak egész nap az ORC mezőnyében!

Vasárnap a hat gyorsasági szakaszból hármat nyertetek és az abszolútban is néha R5-ös időket mentetek!

– A második nap már nem annyira feküdt nekünk. Sokkal nehezebb az autónk, így nehezebben is megyünk fel a dombokon. Ez sajnos látszódott is az időkön… Ezért Vizslást mindig megtudtuk nyerni, az a pálya nekem alapból nagyon tetszik! A powerre meg nagyon rágyúrtunk, de nem gondoltam volna, hogy azt is megtudjuk nyerni, de végül is sikerült!

Bár most nem sikerült nyernetek, de nagyon közel voltatok újra az első helyhez.

– Felfogom egy nyert futamnak, csak a pontokat nem kaptuk meg érte…🙂 Az élet ilyen! Néha ad, néha elvesz! Talán máskor nekünk lesz szerencsénk!

Olyan nevek előtt vezetitek az ORC bajnokságot, mint Matics Misi, Maricsek Miki, Rongits Attila, Hevesi István, Gyarmati Ariel… Milyen érzés és mekkora nyomás ez egy fiatal versenyzőnek?

– Nincs mit mondanom! Hatalmas élmény, hatalmas megtiszteltetés velük versenyezni! Felnézek rájuk! Mindenki letett már sok-sok dolgot arra a bizonyos asztalra. Örülök, hogy velük versenyezhetek! Fantasztikus embereket ismertem meg a személyükben! Őrült egytől-egyig mindegyik! 😃🤘

Hogyan készültök az év további részére?

– Jön a hajrá! Két futam még van hátra, készülünk, gyűjteni akarom tovább a tapasztalatokat, impulzusokat és remélem sokat tanulok a következő versenyeken is!

Köszönöm a családomnak a sok biztatást, segítséget, sok mindent köszönhetek nekik!
Köszönöm a támogatóknak az együttműködést!

Comments are closed.