Az elejétől a végéig maximumon kell menni

Magyarbólyon járt az Aczél József – Aczél András páros, ahol is egy FWD2 kupa harmadik helyet sikerült szerezniük. Csoda, hogy egyáltalán eljutottak a versenyre, mert péntek este még a Honda három hengere ment csak, de a szervizes srácok megoldották, hogy jó legyen és a versenyen már hibátlanul működött. Andrással beszélgettünk.

Mielőtt rátérnénk a Magyarbóly Rallye történéseire, egy pár mondatban halljuk, hogy mi történt veletek a parasznyai versenyen.

– Sajnos a lyukóbányai verseny nem teljesen alakult a várakozásainknak megfelelően, mert bár célba értünk, de a Honda végig rakoncátlankodott, alacsony és magas fordulaton is dadogott, nem tudtunk jó időket menni. Mint utóbb kiderült a benzinnyomásszabályzó volt a probléma, nem kapott elég üzemanyagot.

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy az abszolút tízben végezzetek! A csomagotok alkalmas lehet a legjobb tízben való versenyzésre?

– Még így is az abszolút 11. helyen végeztünk, ami annak fényében, hogy nem ment az autó normálisan, ahhoz képest nem rossz eredmény. A csomagunk mindenféleképpen jó, hogy az abszolút tízben végezzünk, ez is a célunk, lehetőleg minél előrébb végezni, bár a három éves gumijainkat már le kellene cserélni valami újabbra. 🙂

A legutóbb már Magyarbólyon indultatok. Milyen tervekkel érkeztetek a versenyre?

– Már nagyon régen el szerettünk volna látogatni a Déli régióba, mert sokat hallottunk róla, hogy arrafelé milyen jó versenyek vannak, de eddig valahogy sosem úgy jött ki a lépés, hogy el is jussunk. A pálya annyira nem nyerte el a tetszésünket, de szerettünk volna egy jót versenyezni, jó időben. 🙂

Az időjárási körülmények átalakították a versenyre szánt taktikátokat?

– Sajnos az időjárás jelentés esőt jósolt a hétvégére ami be is jött. Nem szeretjük az esős versenyeket, igazán gumink sem volt jó ilyen körülményekre. Különösebb taktikánk nem volt a verseny előtt, itt a Rallye3 bajnokságban az elejétől a végéig maximumon kell menni, nem lehet egyetlen gyorsaságit sem „lepihenni”, mert nagyon gyorsak a srácok.

Hogyan foglalnád össze a versenyeteket?

– Az első gyorsaságin nagyon álmosan kezdtünk, kerestük a féktávokat, tapogatóztunk, nagyon rossz időt mentünk, de utána már magunkhoz képest tudtunk sokat gyorsulni, volt már egy-két egészen jó gyorsunk is, de még így is rengeteg maradt benne, sokat tanultunk ebből a versenyből is.

Ha nincs a húsz másodperc büntetésetek, itt is elérhető közelségben lehetett volna az abszolút tíz…

– De sajnos volt. 🙂  A második gyorson elvittünk egy lassítót, a másik tíz másodpercet pedig fogalmam sincs, hogy hol szedtük össze, nem éreztük hogy hozzáértünk volna valamelyik gumihoz, de biztos úgy volt hogyha beírták. 🙂

Köszönjük az A és M 2001 Kft., Boxutca Gumiszervíz, futomu.com, vonohorgszereles.com-nak a támogatást!

Comments are closed.