Az elején elment a kedve, aztán dobogóra állt

R-CUP Challenge 2020 3.forduló

Póka Zoltánnal beszélgettünk az ádándi verseny után. 

Mikor fertőződtél meg a ralizással?

– A ralival már egész kiskoromban megfertőződtem, hiszen édesapám az RTE bajnokságban versenyzett, szintén egy 2105-ös Ladával. Nekem 2018-ban sikerült venni egy bukócsöves karosszériát, amit folyamatosan fejlesztgetünk!

Eddigi pályafutásod során milyen eredményeket sikerült elérned?

– Tavaly a Lada Rally Challange sorozatban vettünk részt, ahol a Lada GrA kategória első helyen végeztünk, év végén viszont nem volt túl népes a mezőny, amit sajnálok.

Mi történt veled az Ádándon rendezett R-Cup versenyen?

– Ádándra új motorral érkeztünk, egy jó fél év kihagyás után! Pénteken az edzésen egy métert nem tudtunk menni, műszaki gondok miatt… Szombat reggel, mikor kiértünk a pályára és láttuk, hogy milyen sár és víz van, – persze nálunk csak slick gumik voltak – nem sok kedvem volt elrajtolni sem! Az utolsó kört már élveztem és nagy küzdelemben sikerült a harmadik helyezést elérni a Lada GrA kategóriában.

Mennyire vonz a lehetősége annak, hogy egy komolyabb bajnoki sorozatban is próbára tedd magadat? Az autó alkalmas lenne Rally3-as versenyekre?

– Az autóban nem homológ semmi, idővel tervezzük majd egy olyan autó építését, amivel akár ott is próbára tehetjük magunkat, de úgy érzem, ehhez még sok kilométer kell nekem is!

Köszönöm családomnak, akik mindig ott vannak, barátaimnak, akik segítettek összerakni az autót és támogatnak mindenben, külön édesapámnak, aki átnézi mindig az autót és talál benne mindig hibát, amit orvosol. 🙂
Köszönjük szponzorainknak: SLV Metál Kft., Bálint autószerviz, Igol kenőanyagok, Tomarin-Frigo Kft., és Salló Transport Kft.-nek a támogatást. 🙂


Comments are closed.