Az autó kinőtte a gyermekbetegségeit

A változó időjárási körülmények igencsak megtréfálták a Takács Márk – Nagy István párost az idei Baranya Kupán. A gumiválasztást nem sikerült mindig eltalálniuk, viszont Márk elmondása szerint, az autó kinőtte a gyermekbetegségeit. 

A Baranya Kupa előtt a Bózsva Ralin is indultatok. Tesztnek szántátok a Rallye3-as versenyt?

– Igen, mindenképpen csak tesztnek szántuk, nem akartunk élet-halálra menni, bár ahogy néztük az időket, ha jól emlékszem abszolút első háromba befértünk volna a Rallye3 mezőnybe, ameddig nem jött a technikai probléma az autóval, de most már úgy néz ki, hogy minden tökéletes.

Első napon egy prológ várt rátok komló belvárosában. Szereted az ilyen nézőcsalogató kötelező körözgetéseket?

– Nagyon jó ötletnek tartom ezeket a prológokat, jó látni, ha sokan kint állnak és szurkolnak, bár mi slick gumival mentünk ki, így nem mi voltunk a leglátványosabbak, most inkább a versenyre szerettünk volna koncentrálni.

Egy gyorsasági szakasz várt még a Rallye2 mezőnyére a pénteki napon, amit ti elég óvatosan toltatok le.

– Sajnos így van… A pénteki gyorsasági nem sikerült túl jól, elég óvatosak voltunk. Új volt a navigátorom, (Nagy István) akivel még az elején nem voltunk összeszokva, pluszba jött az, hogy a hangosítás sem volt tökéletes.

Szombat reggel viszont már az esővel gyűlt meg a bajotok…

– Szombat reggel sikerült az első két kört teljesen elgumizni… Először mentünk slick-el, de minden pályán ránk szakadt az ég, volt, hogy alig láttunk ki. Másodjára kimentünk N3-as gumival, ami az első gyorsaságira tökéletes volt. A többi pálya egyből felszáradt, úgyhogy megint visszalassultunk.

A felszáradó pályákon viszont már megtaláltátok a tempótokat.

– Az utolsó körben mentünk újra slick-el szárazon, azt már élveztük, de sajnos már nem volt értelme minden kanyart elvállalni, de azért igen, itt már mentünk végre gyorsan is!

A végére még a Lada Kupa harmadik helye is elérhető közelségbe került, de végül is nem sikerült megszereznetek. Milyen tapasztalatokkal távoztatok Komlóról?

– Sajnos a végén lecsúsztunk a dobogóról, így a Lada Kupa negyedik, illetve abszolút tizenkettedik helyen végeztünk, de legalább úgy néz ki, hogy az új autónk most már tökéletes. Kinőtte a gyermekbetegségeit és célba tudtunk vele érni. A pályák nagyon tetszettek, összességében élveztük és rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, hogy ennyit mentünk vizes felületen, nem oda való gumival! 😀

Köszönjük a támogatást a családnak, barátoknak, illetve köszönjük a Csipesz csapat munkáját!

Comments are closed.