Az autó is sírt már a végére

A miskolci születésű Orosházi Szabolcs és Kispataki Gábor a kis Suzukival az Eger Rallye után ismét meglátták a célt, méghozzá a kategóriájuk harmadik helyén. Szabolccsal beszélgettünk a Miskolc Rallye után. 

Miskolc Rallye 2019

Egy pár mondatban összefoglalnád nekünk a 2018-as esztendőtöket?

– A 2018-as esztendő fantasztikus volt, a Salgón indultunk először, ami rögtön második helyezést hozott. Következett Pécs, ahol harmadik pozícióban végeztünk szombaton, vasárnap az elsők is lehettünk volna, de sajnos a technika beleszólt, kiestünk, de örültünk, hogy jól teljesítettünk.

A téli szünetben sikerült az autón fejleszteni, illetve új támogatókat találni a zökkenőmentes versenyzéshez 2019-re?

– Az autó maradt, a féket fejlesztettük, sajnos támogatók hiányában, de felemelt fejjel folytattuk a régi támogatók támogatásával.

Salakszórás a népkertben

Az idei bajnokság első versenye Egerben volt, ahol sajnos nem sok nevező volt a Historic bajnokságba…

– Egerben először versenyeztünk, miskolciak révén alig vártuk. Próbáltunk kiegyensúlyozottan versenyezni, ami sikerült, nagyon örülünk.

Az Eger Rallye izgalmasan indult a számotokra, hiszen a pénteki napon a szuperspeciálon megforogtatok, a továbbiakban viszont egy nagyon kiegyensúlyozott versenyzést mutattatok be.

– Igen, az első gyorson mindent beleadtam, 😉 nem is tudom miért. Fantasztikus tempó volt az utolsó kanyarig, ahol kb. 140 km/h-nál megforogtunk a cél előtt. Örültünk, hogy négy keréken maradtunk, nem is hittük el, de nem adtuk fel, mentünk tovább. A továbbiakban igyekeztünk pontosan autózni, ami meghozta gyümölcsét. E1 kategória második, E korcsoport harmadik helyezés lett a jutalmunk. De ami az életem legjobb eredménye is, az abszolút negyedik hely! Fantasztikus érzés volt.

Eger Rallye 2019

Miskolcon egy kicsit nőt a Historic mezőnye és egy nap alatt letudtátok az össz versenytávot. Izgalmas versenyetek volt? 🙂

– Miskolcot nagyon vártuk. Ott születtünk, hazai verseny, de nem gondoltam volna, hogy a legnehezebb lesz. Volt minden: eső, sár, ami nehezítette a versenyt, de ez a rally. Egy nap alatt mindent abszolválni kellett, de örülünk, hogy célba értünk a kategória harmadik helyén. Miskolci eredményünk felért egy győzelemmel. A gumik teljesen elkoptak, az autó is sírt a végére, de a célban vagyunk, aminek nagyon örülünk. Jó eredménynek tartom, hogy sikerült megtartani a E1 kategória második helyét és az E korcsoport harmadik helyét, ami az év végén még sokat jelenthet.

Elégedetten tekintesz vissza az első kettő versenyre?

– Jó kezdésnek tartom, hogy az első két versenyen célba értünk és hogy az eredmények is jöttek, így a bajnokság még nyitott. Remélem Komlóra megjönnek a Pirelli gumik, amitől sokat várok és bízom a gyorsulásban. Nagyon örülök, hogy a Historicban versenyezhetek, fantasztikus érzés.

Köszönöm minden barátomnak a segítséget, Kispataki Gábornak az autó szépítését, Oprendek Istvánnak a szervizben váló segítséget és Hoffer Gézának (Hofferolaj) a támogatást, amit kezdetektől nyújtott.

Miskolc Rallye 2019

Comments are closed.