WRC

Az amerikai hadjárat – YPF Rally Argentína

A mai hivatalos teszttel kezdetét veszi a Rally VB idei ötödik versenye, amelyet Dél-Amerikában, egészen pontosan Argentínában rendeznek. Az idei második murvás verseny is vélhetően izgalmas, valamint kiélezett csatákat fog hozni.

unnamed (5)

Kihívás egyaránt embernek, és gépezetnek is. Az igazi köves, kemény talajú murva, a patakok, a szűk hidak, falvak mind-mind színesítik a verseny színvonalát, ezzel számos jó helyet biztosítva a média embereinek. Idén sem csekély táv vár a mezőnyre, 357 km, 18 gyorsaságira elosztva.

Már-már megszoktuk, hogy a tengerentúli versenyeken a nevezések száma elég alacsony. A WRC mezőnyében 13, a WRC2-es kategóriában mindösszesen 6 páros áll rajthoz.

unnamed (4)

Az időjárást meg sem lehet jósolni, hiszen egy hete még havazott Argentínában, a teszteken pedig már száraz körülmények voltak, tavaly pedig esőre is volt példa.

Az idei négy versenyen négy győztest avattunk. Ebből is látszik, hogy a szélsőséges erőviszonyok az idei évre felborultak, és sokkal közelebb kerültek egymáshoz a gyártók.

A program ma délután 13 órakor kezdődik meg, méghozzá a 6 km-es shakedown szakasszal, amelyet Villa Carlos Paz városról kapta nevét.

unnamed (7)

Készítette: Győrfi Dávid

Képek: Twitter

 

Comments are closed.