Az állandóság híve

Vincze Ferikének igencsak változatosra sikerült eddig az idei bajnokság. Különböző autókkal és navigátorokkal teljesítette az elmúlt hét versenyt. Bár elmondása szerint Ő az állandóság híve, az eddig elért eredményeivel így is a bajnoki cím egyik legnagyobb esélyese. 

Az év elején tervben volt a bajnoki cím megszerzése?

Igen tervben volt év elején is, sejtettük, hogy ilyen szoros küzdelmek lesznek az idén és bíztunk benne, hogy tudunk harcolni minden versenyen az első helyért.

Mennyire nehezítik a felkészülésedet a bajnokság közbeni autó és navigátor cserék?Nem hiányzik az állandóság?

Hát ezek nagyon nem egyszerű dolgok szerintem, akinek volt már része ilyenben, csak az tudja. Mindig alkalmazkodni az új autókhoz és navigátorokhoz nem egyszerű feladat, de egyelőre úgy érzem, hogy nem veszem rosszul az akadályokat, bár egy autóval, egy navigátorral sokkal egyszerűbb lenne. Remélem már így marad minden, mert az állandóság híve vagyok ezen a téren.

Melyik verseny után mondtad ki azt, hogy az idén még bajnok is lehetek?

Olyan típus vagyok, hogy sosem adom fel. Veszprém egy kicsit elvette a kedvemet, de az Ózd-Salgó kárpótolt utána és talán ott csillant meg jobban a remény, ugyanis az évet nagyon rosszul kezdtük.

A múlt hétvégén rendezett Mecsek Rallye céljában nem voltál felhőtlenül boldog…

Nem voltam teljesen elégedett, sok gondunk volt az autóval, bár a harmadik hely is egy szép eredmény és a bajnokságban sem számított túl sokat ez a Mecsek Rallye. Sok plusz pontot szereztünk rajta, ami nem távolított el a bajnoki címtől.

Nyíregyházán óriási harc lesz az első helyért. Hogyan tudsz majd rákészülni a versenyre, mind fizikailag, mind lelkileg?

Fizikailag és lelkileg is készen vagyok rá. Hosszú verseny lesz, sok minden megtörténhet rajta. Andris és Frici előtt kellene végeznünk és akkor jók vagyunk.

Hány százalék esélyed van a bajnoki címre?

34% 😀

Köszönöm a hozzátartozóimnak és a partnereimnek az egész éves támogatást!

 

Comments are closed.