Átruccantak délre és sikeresen helytálltak!

Az Oberling Krisztián – Mitnyik János páros tett egy kis kitérőt és “átruccant” a Déli régióba, vagyis az immár a Déli régió bajnokságához tartozó Oroszlány Ralira. Egy erős mezőnyben sikerült helyt állniuk, az elért eredmény pedig önmagáért beszél. Janival beszélgettünk a verseny után.

Legutóbb a Bányásznapi Oroszlány Ralin vettetek részt, ami a Déli régió futama volt. Meguntátok az északit? 

– Üdv mindenkinek. Szó sincs róla, hogy meguntuk volna az Északi régiót. 😊 Közelségéből adódóan ez a verseny is ugyanúgy be volt tervezve, mint a Székesfehérvár Rallye!

A Székesfehérvár Ralin már mentetek ezen a pályán. Mekkora segítséget jelentett a mostani versenyen, az ott szerzett tapasztalatok?

– Igazából csak a pálya egy része volt azonos, mert aztán mentünk a szűk részre, valamint nem volt lassító, így tempósabb volt az egész. Szóval nem igazán lehetett átmenteni az akkori tapasztalatokat. 😊 Ellenben leporoltuk a tavalyi itinert, ami betűről-betűre ugyanaz volt, mint most, szóval nem volt nagy gond!

Hogyan foglalnád össze a versenyeteket?

– Nem titkolt célunk volt a kategóriagyőzelem, valamint az abszolútban minél előrébb végezni. Nos ez sikerült is! 😊 Már az első gyorsot erős idővel kezdtük és nem volt ez másképpen a továbbiakban sem. Az ötödik gyorsra elég sokat kellett várni a hirtelen lezúduló eső miatt, ami nem igazán tetszett nekünk… Végül elindították a mezőnyt az itt-ott még vizes szakaszon. Amikor leértünk, nem hittünk a szemünknek, ugyanis abszolút első időt autóztunk!  Alighanem sokakat megleptünk, főleg az első helyen autózó Kubovics-Gerendás párost, akik 22 másodperces előnnyel fordultak a GY5-re. Ez az előny 3,1 mp-re csökkent, úgyhogy még a GY6 rajtja előtt lestük, hogy milyen időt autóztak, hátha el tudjuk kapni őket, de végül kinyomták a versenygép szemét, így inkább a biztonságos célba érést választottuk. 😊

Melyik irányban feküdt nektek jobban a pálya?

– Mindkét irány tetszik, de talán Pusztavám felől szimpatikusabb a pálya.

Egyfolytában az abszolút ötben “mozogtatok”, ami végül is a második helyre volt elég, illetve a 3-as kategória fölényes győzelmére.

– Így van. Nagy öröm volt számunkra, hogy ilyen erős mezőnyben helyt tudtunk állni, az eredmény pedig önmagáért beszél: Abszolút 2. hely, 3-as kategória 1. hely, FWD2 kupa 1. hely!

Hogyan tovább az idei év második felében?

– Folytatjuk az Északi régiós bajnokságot, szeretnénk minél jobb eredményt elérni a soron következő futamokon.

Köszönjük családjainknak!!! Köszönjük támogatóinknak: ACSI Logisztika Zrt.; Hámori Autósboltok; Berki-Gipsz Kft.; Starfolia Autó És Épületfóliázás. Bérautónkat biztosította: Alagút Autó – autóbérlés és mosás. Médiapartnerünk: RallyFeeling.hu.


Támogató kerestetik!

Keresünk támogatókat erre az évre vagy akár hosszabb távra.
Idén a MARB Északi régió versenyein veszünk részt! 
Ha valaki tud valakit aki tud valakit aki támogatna egy rally csapatot, ne habozzon szólni.
Az autón reklámfelületet biztosítunk. Minden verseny után készül egy beszámoló a RallyFeeling.hu oldalra valamint fotók, videók készülnek amik megosztásra kerülnek a közösségi oldalakon.

Comments are closed.