Átmozgatták magukat

Bár az első napon még beállítási gondjaik voltak, Szalontai Attila és Sarkadi Csaba pontos, precíz autózást mutatott be a Hungaroringen. Attilával beszélgettünk a verseny végén. 

Sajnos kevés versenyen láthattunk indulni a 2017-es évben. Mi volt ennek az oka?

Nagy reményekkel vágtunk bele a tavalyi MARB-os bajnokságnak egy teljesen szabályos autóval, de ez lett a vesztünk, mert a hivatalosan megengedett Hexán üzemanyag tönkre tette a motorunkat és ezt helyreállítani beletelt jó néhány hónapba sajnos, ezért volt a több hónap kihagyás!

A Szilveszter Ralin való indulással szeretted volna pótolni az év közben elmaradt versenyeket?

Amire elkészült minden, az év végi versenyek maradtak, ezért esett a választás a Szilveszter Ralira. Előtte sikerült Kunmadarason indulni, ahol már tökéletes volt az autó.

Mi volt az elsődleges szempont a verseny folyamán?

Mindenképpen komolyan szerettük volna venni a ringet, normális intermédia gumival készültünk. A célunk a biztonságos célba érkezés volt, a jó helyezés most másodlagos volt. A hosszú kihagyást szerettük volna bepótolni, átmozgatni magunkat és az autónkat, de ettől függetlenül komolyan vettük a versenyt, ezt jól tükrözi az intermédia gumiválasztásunk is.

Az első napon még panaszkodtál a beállításokra. Másnapra sikerült orvosolni a hibát?

Sajnos első nap a motor és a futómű sem volt olyan amire számítottunk, de este sikerült javítani rajta, de nem lett tökéletes a motor, a futómű viszont jó lett. Ettől függetlenül élmény volt ez a két nap, jól éreztük az autóban magunkat Sarkadi Csaba barátommal.

Volt valami kalandotok a verseny folyamán?

A versenyen végig pontosan, precízen autóztunk, nem volt gondunk, próbáltuk az első nap rengeteg hátrányából faragni, de csak minimális sikerült.

Az idei évre mik a terveid a ralival kapcsolatban?

– Idén ha év végi versenyt kell választani majd, biztos a Mikulás Rali lesz inkább! A MARB bajnokságban szeretnénk indulni.

Óriási köszönettel tartozunk fő támogatónknak az Egri fém Kft. és Vitaglass Kft-nek, East Motorsport Kft.-nek, valamint az autót felkészítő két szakembernek. Bődi Sanya és Gyökös Janinak és a minden versenyen segítő Öcsikének.

Comments are closed.