Anyu és Apu újra versenyben

Szabó Zsolt és Polereczki Ramóna gyermekük születése óta először ültek együtt versenyautóba. Az ember ösztönösen azt hinné, hogy szülőként egy kicsit lassulni fog az ember és óvatosabb is lesz egyben. Szerencsére Zsolték orfűi versenyén ebből semmi sem látszódott. 

Anyu és Apu újra versenyben? 🙂

– Igen, megpróbálkoztunk vele. Ez is volt a terv, hogy amennyire időnk és persze a “Kisfőnök” engedi, visszasündörgünk a mezőnybe, amilyen gyorsan csak lehet.

Felelősségteljes szülőként óvatosabban nyomtad a gázt, vagy ezt teljesen ki kellett zárni a verseny alatt?

– Verseny előtt volt erről szó köztünk, hogy na majd kiderül, mennyivel leszünk lassabbak, vagy esetleg stagnálni fog a tempónk a korábbiakhoz képest. Nem igazán bíztam magamban. Igazából ahogy néztük az időket nem lettünk lassabbak, ami talán változott, hogy nem használtuk úgy a pálya szélességét, mint korábban. Tény, hogy megfontoltabban autóztunk most Orfűn, de a gázt nem nyomtam óvatosabban. Amennyire tudtunk siettünk a magunk módján.

Ízlelgetitek már a Rallye3 elnevezést?

– Nekem nincs bajom vele, volt már pár neve a mezőnyünknek az elmúlt öt évben, szerintem jobb, mint a MARB.

Kategóriátokban egy igencsak ütős társaság jött össze és az már most az első versenyen is bebizonyosodott, hogy kemény csatáknak nézünk elébe a Suzukisok között.

– Remélem, hogy minden versenyen így lesz, de még hiányoznak nevek a listáról.

Hogyan értékelnéd a hétvégi versenyeteket?

– Mi nagyon jól éreztük magunkat. Pörgős verseny volt. Titkon én összességében kicsit nagyobb mezőnyre számítottam, de kimondottan örülök annak, hogy nyolcan voltunk a kategóriában. Sikerült jól bekezdenünk az első gyorsaságin, és az ott megszerzett lendületünket tudtuk tartani egész nap Kerék Norbiékkal szemben, akiknek ezúton is gratulálunk. Sajnos Deák Tomi a második gyorsaságin pont előttünk esett el, így egy gyors ellenfelünk kiállni kényszerült, szerencsére bajuk nem lett, így csak lassítanunk kellett egy kicsit az OK tábla láttán. Az autón amúgy mindössze a szélvédőt kellett egyszer tisztítani, ennyi volt a legnagyobb „baja”. A szervizünk konkrétan felváltva aludt.😊 Voltak apró hibák a pályán, amiket én okoztam, de ezektől eltekintve kihoztuk a maximumot magunkból, az autóból és az utcai yokohamaból is. Az eredményünket tekintve 3-as kategória 1., Street Cup 1., FWD2 kupa 2. helyeket sikerült elérnünk.

Mik a célok, tervek az idei évben?

– A Déli-régiós futamokon mindenképp szeretnénk menni az összesen, amit megrendeznek. Jó lenne eljutni egy-egy északi futamra is, meglátjuk. Az autóba még van egy kicsi, bennünk is. Azt megpróbáljuk kiautózni. Az utcai gumikban viszont már erősen a határokat súroljuk. Mindannyian. De ez így jó. Ez lenne az új street cup lényege, hogy a valódi csikorgós utcai gumival hozd ki magadból a maximumot. Idén még néhány apróbb dolgot szeretnénk fejleszteni az autón, de nekem most kimondottan tetszik. Nyomatékos, forog, teszi a dolgát, ahogy kell. 


Kik tették lehetővé, hogy folytatni tudjátok a versenyzést?

– Köszönjük támogatóink újbóli bizalmát. BASE-INVEST KFT., ÁGI-FON KFT. BG MÉRNÖK ZRT., KONSTRUKTOR ÉPÍTŐ KFT., PLAN-DENT KFT., PRESTING OPTIMUM MÉRNÖKI ZRT., VIRIDIS-ÉRTÉKADÓ KFT., badogosuzletpecs.hu

Szeretnénk megköszönni a Mecseksport Egyesületnek és Guzi Jánosnak, hogy idénre még jobb lett az autónk és, hogy nekünk csak be kellett ülni és menni, illetve ismételten köszönjük Doleschall István segítő közreműködését.

Köszönjük a Marco Racing Teamnek, hogy megrendezte a futamot!

Comments are closed.