Annyira nem rossz…

A Német László – Szabó István páros az igencsak sikeresnek mondható Miskolc Rallye után a Székesfehérvár Ralin próbált újra felállni a dobogóra. A páros dolgát az tény is nehezítette, hogy nem az eddig megszokott autóval indultak a versenyen. Lacikával beszélgettünk a versenyen történtekről. 

Mielőtt rátérnénk a Székesfehérvár Rallye történéseire. Egy pár mondatban beszéljünk a igencsak jól sikerült Miskolc Raliról.

– Nagyon örültünk neki hogy felállhattunk a dobogó alsó fokára. A változó körülményeket szeretjük és ez kedvezett is nekünk. Gyengén kezdtünk, nem voltam túl kipihent és összeszedett, de fel tudtunk gyorsulni kicsit és sikerült összekapnunk magunkat, nem hibáztunk, ez pedig kifizetődött a végén. 😊

A székesfehérvári verseny első napján, egy kicsit szokatlan módon az ülésre panaszkodtál…

– Itt a Dávid autójával versenyeztünk, nem amivel Egerben és Miskolcon és ebben más ülés van. A verseny előtt a szervízpark melletti egyenesben gurultunk egyet az autóval és akkor jónak tűnt a pozícióm, de amint az első szakaszhoz értünk és felvettük a sisakot már túlságosan közel voltam a kormányhoz, ami elég kényelmetlen volt. Persze nem csak emiatt voltunk lassúak, még a „kormány is nyomta a hátamat”. Az első két szakasz között állítottam az üléspozíción, de akkor meg már nagyon távol voltam, így a hátam mögé behajtogattuk az autóban lévő ponyvát, a fenekem alá beraktam a farmeromat és egész komfortos lett. 😊

Gyorsonként majd öt másodpercet javultatok a Kőhányás-Pusztavám szakaszon!

– A saját elfoglaltságunk miatt nem jutott idő tesztelésre ezért számítottunk rá, hogy elég gyatrán fogunk kezdeni és ez így is lett. Szóval ezen az időeredményen nem volt nehéz javítgatni, de még ez sem lett túl acélos sajnos.

A vasárnapi napon pedig már minden volt…

– Az előzetes célkitűzésünk az első ötbe kerülés volt, annak ellenére, hogy ezeken a pályákon még sosem versenyeztünk. Bíztunk benne, hogy az első napi tempónkat sikerül majd vasárnap fokoznunk, de ez nem egészen így lett. Tudtunk minimálisan javítani a szakaszeredményeinken, de nem sikerült az előttünk lévőket utolérnünk. Minimális technikai problémánk volt a váltó jeladóval, amit a szervízben orvosoltak a fiúk, szóval nem ez hátráltatott minket a jobb eredmény elérésében.

Megnehezítette a versenyzéseteket a gyorsan jött meleg?

– Kellemesebb lett volna egy picivel hűvösebb időben versenyezni, de ez még azért a tűréshatárunkon belül volt. Nem légkondicionált csarnokban dolgozok, édesanyám kertészetében is besegítünk, a fóliákban is jó idő van nyáron, szóval egész jól bírjuk a meleget. 

Az abszolút hatodik helyen végeztetek, ami azért annyira nem rossz és a bajnoki összetettben is ezt a pozíciót foglaljátok el.

– Jól fogalmaztál, annyira nem rossz… Összességében élveztük az autózást, tetszettek a pályák, csak nem voltunk elég ügyesek, gyorsak. Osváthék ezen a hétvégén szinte végig gyorsabbak voltak tőlünk, azonban két szakasszal a vége előtt sajnos defektet kaptak, így léptünk előre egy helyet. De Hevesiék a Micsuval így is előttünk végeztek, ami egyrészt az ő dicsőségük, nekünk pedig tanulságos. Egy stabil közepes tempót sikerült most csak összehoznunk és ettől bízunk benne, hogy többre is képesek leszünk. A következő versenyünk előtt mindenképpen több időt, energiát szeretnénk szentelni a megfelelő felkészülésre és reményeink szerint ez az eredményeinken is meglátszik majd. 

 Köszönjük a lelkes szurkolást mindenkinek!

 

 

Comments are closed.