Amíg van esély, nem adhatják fel

Az Oroszlány Ralin végig hibátlanul versenyzett az Oberling Krisztián – Mitnyik János duó, az autó is kiválóan tette a dolgát öt gyorsaságin keresztül. A hatodik gyorsra fordulva nagyjából másfél perccel vezették a kategóriát, így már nem akartak kockáztatni semmit, csak célba érni… Jani meséli el az olvasóknak a továbbiakat. 

A Baranya Kupa után visszafoglaltad a helyedet Krisztán mellett?

– Vissza bizony! 😊 Jó érzés volt újra a versenyautóban ülni, már nagyon hiányzott. Az Oroszlány Rallye-t pedig minden évben nagyon várom, hiszen az egyik kedvenc gyorsasági szakaszom. 😊

Milyen tervekkel érkeztetek az Oroszlány Ralira?

– Tekintve, hogy mindkét régióba beleszámít, szerettünk volna sok-sok pontot gyűjteni.

Öt gyorsaságin keresztül fölényesen vezettétek a kategóriát. Hogyan sikerült a verseny ezen szakasza?

– Hibátlanul autóztunk, az autó is kiválóan tette a dolgát. A hatodik gyorsra fordulva nagyjából másfél perccel vezettünk, így már nem akartunk kockáztatni semmit, csak célba érni.

A hétvégén uralkodó hőségben sikerült megfelelő gumit találnotok a tűzforró pályára?

– Idén Hankook gumikkal megyünk, amik nagyon jól teljesítenek. Van többféle keverékünk, de már kitapasztaltuk, hogy melyik hőfok tartományban, milyen keverék a megfelelő, illetve a guminyomás értékét is sikerül mindig tökéletesen belőni.

Aztán az utolsó gyorson…

– Az utolsó gyorson… Körülbelül a szakasz felét teljesítettük, amikor is a szeméttelepi kitérőhöz érve elkezdett darálni a motor és onnantól csak annyit tudtunk tenni, hogy elkecmeregtünk addig, amíg biztonságosan félre tudtunk állni. Az első, amit láttunk, hogy a katalizátorból eltűnt minden. Később, még a pálya szélén sikerült leszedni a gyújtáselosztó fedelet és kiderült, hogy a rotorból kiesett a rögzítőcsavar. Visszatekertük és lábon mentünk vissza a szervizbe. Nagyon csalódottak voltunk, de ilyen a rali.

A bajnokságban most egy kicsit hátrányba kerültetek…

– Sok pontot veszítettünk, mivel mindkét régióba beleszámított ez a verseny. Az országos bajnokság kategória első helyre még mindig van esélyünk, úgyhogy nem adjuk fel.

Milyen tervekkel indultok neki a bajnokság hátralévő részének?

– Sajnos a porrogszentkirályi verseny kimarad, de Sajókazán már ott leszünk, illetve az orfűi versenyt sem hagyjuk ki!

Köszönjük Miskának a szervizt!

Köszönjük támogatóinknak: ACSI Logisztika Zrt.; Hámori Autósboltok, Starfolia Autó-és Épületüveg fóliázás.

Médiapartnerünk: RallyFeeling.hu

Comments are closed.