A WRC még várat magára

Halmos Gábor évről – évre valami tőle szokatlan autóval indul a Mikulás Ralin. Így történt ez az idei évben is, hiszen egy R5-ös Ford Fiesta volánját tekergette a Mikus versenyen. Bár az idők még nem voltak az igaziak, a pálya szélére kilátogató nézők élvezték Gábor vezetési stílusát. 

Nyáron láthattunk utoljára versenyezni a parádi hegyiversenyen. Egy kicsit sem hiányzott a versenyzés?

– Nagyon hiányzott, de sajnos nem állt össze egyik versenyhez sem minden feltétel, hogy indulhassak…

A Mikulás Ralira viszont nagy fába vágtad a fejszédet. Honnan jött az ötlet, hogy az R5-ös Forddal induljatok?

– Mindig szerettem volna kipróbálni milyen lehet egy ilyen autót vezetni. Most a Mikulásra összeállt hozzá minden. Tervben volt, hogy esetleg egy WRC-vel állunk rajthoz, de az még várat magára egy kicsit. 

Az öt gyorsasági elég volt ahhoz, hogy folyamatosan gyorsulni tudjatok?

– Gyorsról gyorsra jobb időket sikerült autóznunk, de még így is messze voltunk a kategóriánktól! Nekünk ez arról szólt, hogy jól érezzük magunkat az autóban és ahol lehet kiszolgáljuk a nézőket.

Miben másabb ez az autó az eddig általad vezetett rali autóktól?

– A BMW-n kívül mentem már hatossal, kilencessel és egyszer S2000-el, de az R5 az mindet magasan felülmúlja! Ez az autó mindent tud, csak tudni kell vezetni. Hihetetlenek a féktávok és szenzációs ahogy befordul bárhova, csak el kell hinni és folyamatosan állni kell a gázon.

Milyen csodának kellene történnie ahhoz, hogy egész évben ilyen autóval tudjatok menni?

– Ha nem is csodának, de sok mindennek kellene összejönnie ahhoz, hogy egy R5-tel folytassam a versenyzést. Mindenekelőtt nem ártana néhány “matrica” az autóra. 🙂

Comments are closed.