A végén van a vége

A Bencs testvéreknek hazai pályának számított a Miskolc Rallye, ennek ellenére elég sokat hibáztak a jól ismert gyorsasági szakaszokon. A verseny folyamán elkövetett hibák ellenére és az egyik nagy vetélytárs kiesése miatt, mégis sikerült megnyerniük a kategóriát. Zolival beszélgettünk a verseny történéseiről. 

Mennyivel készültetek másabban a “hazai” versenyetekre, mint bármelyik másik versenyre?

– Igazán szinte semmivel, hiszen a hétköznapokban ugyanúgy zajlik az életünk, mint máskor. Talán fejben jobban összeszedettebbek voltunk, hiszen minden pályát ismertünk. Próbáltunk előnyt kovácsolni ebből.

Van olyan pálya, ahol csukott szemmel is letalálnátok?

– A Parasznya-Lyukóbányán biztos, öt éven keresztül jártam rajta napi szinten, mikor arra jártam dolgozni.

A pénteken megrendezett prológon már egy kicsit megmutatta a rosszabbik arcát az időjárás és sajnos szombat reggelre be is igazolódott a meteorológusok jóslása.

– Sokan megkerestek helyi réven, hogy mi lesz a gumiválasztásunk, őszinte leszek, én sem tudtam jól választani, inkább próbáltam egy középutat találni. Ha Bükkszentkereszten esik, lehet hogy Sáta száraz. Ennek tudatában mi is slick gumit raktunk fel. Hátra nem igazán volt jó a döntés.

Mi történt veletek a nyolc gyorsasági szakasz alatt?

– Elég sokat csúszkált a hátulja, révén a kopottabb slicknek, nem igazán tudtam megmelegíteni. Ez azt eredményezte, hogy legalább háromszor megforogtunk, többször elállt keresztbe, ami tőlünk nem annyira megszokott. A harmadik szakaszon Sátán, ötödikben, olyan nyolcezren egyszer igen komolyan kitört a hátulja, ott majdnem azt hittük hogy vége, de megoldottuk. Volt jó párszor, hogy ároktól árokig csúsztunk, de a végén van a vége.

A kategóriátokban nyolcan indultatok, de csak hárman fejeztétek be értékelhetően a 25. Miskolc Ralit. Az 5-ös kategória győztese pedig a Bencs Zoltán – Bencs Gábor páros!

– Hát igen, ez a rallye. Cél a cél, mindig így rajtolok és próbálom beosztani. Sajnálom, hogy ennyien kiestek, hiszen ez egy kitűnő kategória, jó emberekkel. Stabil volt a második hely, de Neukirchnerék hibáztak, így előre ugrottunk.

A számotokra két közeli versenyen (Eger, Miskolc) már túl vagyunk, viszont az eredményeitek tudatában egy kicsit messzebbre is el kellene utazni ahhoz, hogy esélyetek legyen a bajnoki címre. 🙂

– Jól látod. Tíz pont az előnyünk, ha jól számolok, valószínű, hogy rajthoz állunk Fehérváron. Elég bizonytalan ennek ellenére a bajnokság, hiszen sajnos hallunk ezt-azt a versenyek megrendezéséről, egy már tuti elmarad. Ennek tudatában most úgy gondolom, jó lenne minden futamon ott lenni, de semmi sem biztos, dolgozunk rajta.

Borsod Race Media Kft., Univer-Car Kft., Metal Sound Kft., Anetis Mérnökiroda Kft.

Comments are closed.