A végén már túlzottan élvezték!

Konyári Péter nem sokat készült az orfűi verseny óta a Magyarbóly Ralira. Az autót leporolták és már indultak is, a kicsit sem könnyű versenyre, bár szombaton már nem volt töltése az autónak… Péter úgy emlékszik, hogy bármikor járnak itt, mindig esik az eső, mint ahogyan most is. Bár a körülmények nem voltak egyszerűek, a végén már túlzottan élvezték a versenyt.

Hogyan készültetek a Magyarbóly Ralira?

– Sziasztok! A felkészülés igazából nem jelentett nagy gondot. Orfű óta le volt támasztva a kocsi a garázsban, lemostuk, kipufogót javítottunk, valamint cseréltünk egy önindítót.

Versenyeztél már ezen a pályán? Ha igen, akkor milyen emlékeid vannak a szakaszról?

– Igen, sikerült már autóznunk 2017-ben egy N-es Ladával, Janovich Roli barátom navigálásával. Az emlékem csak annyi, hogy akkor is nagyon esős idő volt és nagyon gyenge volt a kocsink, de jól éreztük magunkat!

Sajnos az időjárási körülmények nem fogadták a kegyeibe a versenyzőket…

– Én amikor csak eljutok ide, itt mindig szakad az eső, de most kifejezetten hideg is volt. Azt gondolom nagyon nehéz volt mindenkinek ez a verseny, akár nézőként, rendezőként, médiásként, vagy versenyzőként. Mindenki, aki csak ott volt és végigcsinálta ezt a napot, az nyert! Igazi túlélés volt! 🙂

Hogyan foglalnád össze a versenyeteket?

– Szombaton kezdődött minden. Nem volt töltése az autónak és teljesen lemerült az aksink is. Elkezdtem stresszelni szokás szerint. Segítségeket kerestem égre-földre. Kellemetlenül éreztem magam. Szerencsére Doleschall István jó barátunk azonnal kézbe vette az ügyet és talált egy segítséget Paczur Dominik személyében, aki azonnal rohant egy generátorral a segítségünkre, amit ezúton is szeretnék nagyon megköszönni nekik. Poles Illés és Barabás Olivér, valamint Doli segítségével rendbe raktuk a kocsit vasárnapra. Reggel ömlő esővel és rossz kedvel indult a napunk, úgy döntöttünk Danival, ha már ilyen sokan kitartanak a versenyzők mellett a hideg esős időben a nézők, akkor adjunk nekik élményt. Mindenhol próbáltunk csúszkálni és az úton maradni, hála az égieknek is többször lenyúltak onnan föntről. Nagyon köszönjük azoknak a lelkes nézőknek, akik kitoltak minket az árokból! A végén már túlzottan élveztük.

Rengeteg időbüntetést kaptatok a verseny folyamán…

– A sok-sok büntetés a lassítók és a tövön levő gumik ide-oda dobálása miatt keletkeztek. 🙂  Sajnos így adta ki…

Összességében félig üres, vagy félig tele az a bizonyos pohár?

– Aki Magyarbólyra jön versenyezni, az tudja, hogy kis pályáról van szó és a minősége sem mondható tökéletesnek. Ezen a hétvégén ez volt a feladat, itt volt megrendezve a Rallye3 harmadik futama, itt kellett menni! És menni, menni, menni kell, ahol csak tudunk és van lehetőségünk, mert a jövőbeni versenyek sorsa a mi kezünkben van, a Rallye3-asok kezében! Nagyon köszönjük a Balatonyi Rallye Team csapatának, hogy megrendezték ezt a versenyt a kevés nevezői létszám ellenére. Küzdelmes verseny volt mindenkinek, jól éreztük magunkat.

Köszönet jár Poles Illésnek, Barabás Olivérnek, Doleschall Istvánnak, Paczur Dominiknek, Édesanyámnak, Angusnak a kitartó szurkolásért, a Barta cégcsoportnak, Mernyei Jocikának, a FULL AUTO SE.-nek. Mindenkinek, aki szurkolt, csápolt és segített nekünk és kibírták ezt a túlélőversenyt!!!

Comments are closed.