A rali improvizáció

Az 52. Mecsek Rallye céljában boldogan szállt ki az autóból a Temesvári László, Soós István páros. Laci elmondása szerint életük legeredményesebb Mecsek Raliján vannak túl, bár történtek érdekes dolgok a verseny folyamán…

Emlékszel még, hogy hány Mecsek Ralin vettél eddig részt? Melyik hagyott benned ezek közül meghatározó élményeket?

– Sziasztok! Azt hiszem számomra a hatodik Mecsek Rali volt az idei. A 2014-es volt a legmeghatározóbb, mert Árpádtetőn estünk egy igazit…🙂 Volt ott minden, oszlop, másik autó, erdő, mindent elintéztünk szakszerűen. Ám az idei is maradandó emléket hagyott, mert azt hiszem ez sikerült eddig a legjobban. ORC abszolút ötödik, ORC 2WD+ első helye, illetve Young Timer 2WD+ első helyezés. Na és persze újra elérhető távolságba került az év végi célkitűzés. 

Az idei verseny egy prológgal, az érdemi része pedig a könnyűnek nem ígérkező, szűk Máré vára gyorssal kezdődött. Az első körben mintha még egy kicsit aludtatok volna, a másodikra viszont már elég jó tempót találtatok.

– A prológot nem szeretjük, ezt meghagyjuk kedves Lángi “Lovag” Attila barátomnak, mert a Z4 imádja a pörgést-forgást. Nagyon sajnálom, hogy Atis nem volt ott a hétvégén, remélem Nyíregyházán már köztünk lesz. Igazából mi “Húzos” barátommal jobban szeretjük a szűk erdei utakat, ahol technikásabban kell menni. Valamiért ezek mennek nekünk. A szombat nehéz, fárasztó és hosszú volt, de nekem nagyon bejött.

Vasárnap lendületesen, folyamatosan kúsztatok fel az összetettben, annak ellenére, hogy a felírt gumik nem voltak mindig a helyükön…

– Vasárnap próbáltunk a saját tempónkban autózni, néhol már egészen gyorsak voltunk, de a vasárnapi kilences gyors nagyon el lett ba..va. Gondosan tréningezel, pontosítod az itinered, mire élesben mész rajta, teljesen más a pálya… Lehet sokaknak nem nagy sztori, ha nincs ott egy gumi, de hatodik tiltáson 200 km/h körül nem tartom olyan viccesnek. Teherautó gumik voltak odakészítve még felíráskor, de élesben már nyoma sem volt. Ennél a tempónál elúszni a csapágygolyókon nem túl kellemes, nem beszélve arról, hogy soha nem találnak meg minket, ha leesünk. Igazából a rali improvizáció, nem nyafogni akartam, csak így sikerült. Már minden erőnkkel a legutolsó versenyre összpontosítunk, mert az idei év legfontosabb állomásához érünk.

Köszönjük a szurkolóknak, hogy a pályákon mindenhol érezzük azt a fanatizmust és szeretetet, amiért ezt az egészet csináljuk. Puszi, pacsi mindenkinek, Nyíregyházán találkozunk!!!

Köszönettel tartozunk a Roland System csapatának a remek autóért és a szervizért, “Huginak” a hátterünkért, családjainknak a türelemért. Persze itt köszönném meg a támogatóinknak is, hogy kitartanak mellettünk: TT Risk Biztosítási alkusz Kft., Temesvári Trans Kft., Bomba! Energy Drink Kft., Gépbér Színpad Kft., Simon és Tsa Kft Kamionklinika., Perfect Logisztik Kft., VR Car-go Kft.

 

Comments are closed.