A rali az élete

A Juhász Racing által kapott lehetőséggel egyre jobban él Gutai Marcell, hiszen a fiatal pilóta a Bózsva Ralin már a harmadik Rallye3-as versenyét teljesítette. Szántó Szabolcs navigátor óriási rutinjával rengeteget segít a fiatal versenyzőnek és már Marcell is árgus szemekkel figyeli a szakaszokon futott időket. Marcival beszélgettünk a Bózsva Rali után. 

A bózsvai futam egy újabb lépcsőfok volt abban a tanulási folyamatban, amit kitűztél magadnak az idei évre?

A harmadik Rallye3 versenyem egy nagyon fontos lépcsőfok volt. Kiestünk, de nagyon sokat tanultunk.

Mennyivel készültél már rutinosabban erre a versenyre, mint az első ralis megmérettetésedre?

A bakonyai versenyről hazajövet a legnagyobb problémám az volt, hogy az első és az utolsó gyors között túl nagy volt a különbség a mért mezőnyhöz képest, így a bózsvai futamra az első körös gyorsulást tűztem ki célul. Ezért nagyon nagy kár, hogy a harmadik szakasz után kiestünk, hiszen csak az érzéseimre tudok támaszkodni, amikor azt mondom, hogy jobban mentünk az első körben, mint Szemerén vagy Bakonyán. A versenyre való felkészülésem mostanra tudott visszaállni arra, ami az FRT-n már bevált, pár nappal a verseny előtt a saját belsőim és az előttem lévő pályáról való videókat nézegettem.

A vasárnap reggel lehulló csapadék nem ijesztett meg egy kicsit sem?

A reggeli eső nagyon tetszett, szeretem az ilyen körülményeket. Az egyik jobb 6-ban egy kelleténél rövidebb féktávot sikerült venni, amit csak a kézifékkel tudtam megmenteni, szerencsére így, én is bekerültem a best of-ba.

Mi történt veletek a verseny folyamán?

A bózsvai verseny nekünk sajnos a vasárnapi harmadik gyorson véget ért. Egy kitüremkedésen leért az olajleeresztő csavar és a gyors végi fordítóban elfolyt az összes olaj az autóból.

Három verseny után mi a véleményed a rali szakágról?

A rali az életem, igazából máshol nem is tudnám elképzelni magamat, a pályák pont annyira csábítóak belülről, mint kívülről. Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam a Juhász Racingtől.

Merre tovább, mi lesz a folytatásban?

A következő versenyünk a bányásznapi Oroszlány Rallye lesz, ahol előfutóként fogunk rajthoz állni. Nagyon várom már a versenyt, hiszen ez a szakasz valamilyen formában szinte mindig szerepel a Magyar Rallye Bajnokságban.

Köszönöm a lehetőséget a Juhász Racingnek, a szponzoroknak a támogatást és a családomnak és barátaimnak azt, hogy biztatnak engem a nehezebb időszakokban is.

Comments are closed.