A PSZA Motorsport a Szilveszter Rallye-n búcsúztatta a 2017-es évet!

A hétvége folyamán voltak pilóták, akik az idő ellen küzdöttek, de a csapat vezetői nem hagyták otthon a látványos sofőröket sem. A PSZA Motorsport a tervek szerint 2018-ban újult erővel fog támadni.

Papp Arnie: Sziasztok! Mindenkinek szeretnék Boldog Új Évet kívánni először is. Úgy gondolom méltón sikerült elbúcsúznunk a 2017-es esztendőtől. Öt autóval érkeztünk a Szilveszter Rallye-ra, ami kettővel több, mint egy évvel ezelőtt. Szabó Árpi, csapatunk másik vezetőjével, már régóta terveztük visszatérését és szerencsére a kis C2R2-vel egy hibamentes futamot sikerült véghezvinnie, így odafért a kategória 2. helyére. Csapatunk egyetlen frontos versenyzőjének méltóképpen sikerült visszatérnie a rallye pályákra. Szőnyi Andrist, tavaly még a Historic mezőnyben láthattuk és sikerült ismét bajnoki címet szereznie, de a Szilveszter Rallye-n Édesapját és a szerelőit autóztatta meg, ezen kívül az idei ORC-s szereplésre is egy kiváló teszt lehetőség volt, nem csak gyorsan, látványosan is sikerült autóznia. Reméljük jövőre már a „nagyok” között is bizonyítani tud majd a kis Gruppe2-es Ladával. Csukovics István tavalyi évünk nagy visszatérője volt, engem nagyon nagy boldogsággal töltött el, hogy csapatunkban tudhattam. A kis 1,3-as N-es Lada nem a motorerőről híres, így ők a lendület adta élvezeteket próbálták kihasználni maximálisan. Teszteltek, mosolyogtak és remélem Egerben ott lesznek velünk a szezonnyitón. Csapatunk legújabb tagja a sokak által ismert Baksai Laci, ők most mutatkoztak be a weberesített Ladával. Lacit, akik ismerik tudják, hogy mindig fontos számára a stopper, noha most a körülmények nem voltak adottak számára a kimagasló eredményhez. A vágott slick gumikkal azért egy erős tempót mutattak, amíg a váltó bírta a harcot a lóerők hadával. Jövőre mindenképpen számolni kell velük, egy biztos a “Murva király” most már csapatunkat erősíti! 🙂 

Végül, de nem utolsó sorban jómagam is részt vettem a Szilveszter Rallye-n és Eger után ismét csak az időeredményeket néztük! Vicceltem!!! 😀 Úgy gondolom ez az év végi buli verseny a nézőkről és az önfeledt szórakozásról szól, így szigorúan téli gumikat hoztunk, ami a szakadó esőben igen komoly kihívásokat rejtett magával, hogy egyáltalán a pályán maradjunk. Nem mondom, voltak izgalmas pillanataink, de a sok mosoly a nézők arcán úgy gondolom megérte elfüstölni azt a pár szett hátsó gumit. Gergő most másodszor ült mellettem, ismét jól éreztük magunkat és végre megismerte a “keresztbemenős” oldalamat is. Nekem nagyon tetszett és alig várom, hogy márciusban az Eger Rallye-n ismét találkozhassunk. Ha minden jól megy versenygumikkal tudunk indulni, jó eredményekért küzdeni. Szeretném, hogy népes erős mezőnnyel találkozzunk az évadnyitón! Köszönöm a lehetőséget és még egyszer Boldog Új Évet mindenkinek!

Csukovics Istvánék, a tavalyi év nagy visszatérői, akik a kis N-es Ladát próbálták tesztelni és a nézőket kiszolgálni egy-egy látványos megmozdulással. 

Csukovics  István: Sziasztok! Pécs után ismét vágytunk már egy kis autózásra. Nekünk ez tényleg hazai pálya és csak a szórakozás és tesztelés volt a kitűzött cél. A homológlap adta szabadságokat kihasználva az autó kapott egy másik váltót, ami drasztikusat jelentett a kis 1,3-as erőgépnek. Jól éreztük magunkat és Egerben mindenképp szeretnénk támadni, de addig még a családtól el kell kérnem magam. 🙂

Baksai Laci most mutatkozott be a csapatban és először próbálhatta ki a weberesített Ladát, sajnos az erőt a váltó nem bírta, így idő előtt feladni kényszerültek a versenyt, de a jövőben nem lesz kérdés az eredményes autózás! 

Baksai Laci: A Szilveszter Rallye nekünk pusztán tesztelésről szólt, megismerkedni az újonnan összerakott paripával. Zoli bácsi (Kasza Zoltán) kitett magáért, egy bődületesen erős motort kaptunk tőle a hétvégére. Szokni kell még. Az A-s motor után igen hamar ott vagyunk az egyenes végén. 😀 Sajnos nem tudtuk végig élvezni a versenyt, a váltó feladta a küzdelmet, amit most megpróbálunk majd meggyógyítani. Eger szerintem nekünk kimarad, de a murván biztosan támadni szeretnénk majd a Rallye2-es bajnokságban. Búék mindenkinek!

Szabó Árpi három éve a Szilveszter Rallye-n próbálhatott ki először egy francia méregzsákot a Bakó Rally Team jóvoltából és most újra velük, Begala Tamás navigálásával, kisebb kihagyás után egy kategória második hellyel bizonyította, hogy még mindig tudja nyomni a gázt. 

Szabó Árpád: Visszatérés és sok újdonságot jelentett számunkra a 2017-es Szilveszter Rallye. Begala Tamás személyében egy új navigátort ismerhettem meg, aki tapasztalatából adódóan sokat tudod nekem segíteni és talán ez az eredményeken is látszódott. Már a teszten sikerült hamar megtalálni a közös hangsúlyt, így az egész verseny nagyszerű hangulatban telt  el számunkra. Három éve a Szilveszter Rallye-n próbáltam ki először egy R2-es méregzsákot és most újra itt Mogyoródon autóztam a Citroen C2R2-vel, amit ismét szeretnék megköszönni a Bakó Rallye Team számára. Az autó nagyszerűen működött, szerencsére sikerült az extrém időjárási körülményekre is felkészülni megfelelő gumikkal.

Az első napon két gyorsasági szakaszt teljesítettünk, nedves körülmények között. Számomra ez egy kicsit újdonság volt, ezért az első körben sokat csúszkáltunk. Erős tempóba sikerült kezdeni, ami bizakodásra adott okot, hiszen az első napon sikerült a kategória második helyére kerülnünk. A pénteki négy gyorsaságin már sokkal jobb körülmények között autózhattunk, rengeteg néző látogatott ki a versenyre, amit nagyon élveztünk és a helyezésünket sikerült megtartanunk. Végül kupával térhettünk haza, ami 2,5 év kihagyás után nagyon jól esett számomra. Nyilván ez a verseny nem egy bajnoki forduló, de nagyon boldoggá tesz minket, hiszen ennyi év kihagyás után, azért ott vagyunk a kategória sűrűjében és a licences kollégákkal is tudtuk tartani a tempót. Szeretném megköszönni támogatóinknak, illetve az egész csapatomnak, hogy itt lehettünk. 2018-ban, reméljük találkozunk majd egy-két alkalommal.

Szőnyi Andris a csapat szerelőit, barátait és Édesapját autóztatta, megköszönve nekik a tavalyi évet! 

Szőnyi András: Sziasztok! Nagyon örülök, hogy részt vehettünk a Szilveszter Rallyn. Mivel ez az év végi “buliverseny”, így volt lehetőségem Édesapámat, a páromat és a szervízcsapatom minden tagját egy-egy gyorsaságin megautóztatni. A versenymotorunk még nem készült el időben, így az utcai motoromat raktuk a versenyautóba. Ennek ellenére is kíváncsiak voltunk, hogy hogy állunk az ellenfelekhez képest, így az idő ellen harcoltunk. Ez utcai motorral is várakozáson felül teljesült, a H/7-es kategória 7. helyét értük el, a kategóriában a 3. legjobb Ladások voltunk. Mondjuk ez betudható a jó guminknak is, így helyén kell kezelnünk a sikert. Most az autót felkészítjük az ORC kihívásaira, így nincs más hátra, mint előre!

A PSZA Motorsport tavalyi éve.

Köszönjünk partnereinknek az egész éves bizalmat!!!
Kasza Motorsport, LADA Auto Hungary, Chairpro Magyarország Kft., Vendrey és Társa Kft.,Tomee Trans Kft., Sáppusztai Pálinka, Trixon autóház, Pelixír Centrum Kft., Szuvorov Kft., Attalus Securty Kft, Pánczél Kft., Ten-Line Kft., VirtechLabs Kft., Robitlág Bt., Dolphio Technologies Kft., KHF.hu, Ruhan Kft., SolarPro-Tech Kft., Fúzió Elektrótechnika Kft., Vegyél.hu, Multi Garage Kft., FoliaZ.hu, Zöldautó, Extrémélmények.com, Maksiauto.hu, Kántor-Trans, Szakál-Metál Kft.,Petersgumi.hu, Matricakell.hu

Csapatunk együttműködő partnere a Szuvorov Kft., akik biztosítják számunkra versenyenként a Biola üdítő termékeit!
Köszönjük!

Comments are closed.