WRC

A portugál hadjárat – Támadnak a WRC-k!

Ataque! – Ahogy a támadás szó hangzik portugál nyelven. Sokszor emlegetni fogják a hét során a Pireneusi-szigeteken, Matosinhos városában, hiszen náluk rendezik a Rally Világbajnokság hatodik fordulóját.

A heti program ma reggeli hivatalos teszttel, a 4,6 kilométeres Paredes névre keresztelt shakedown szakasszal kezdődik. A bemelegítést Dani Sordo nyerte, szoros csatában 1 tizedmásodperccel megelőzve az M-Sport francia pilótáját, Sebastien Ogiert. Szintén 1 tizedmásodperc döntött a dobogó harmadik fokáról, Jari-Matti Latvala nem kímélte a Toyotát, és ezzel Ogier mögött végzett.

A teszt még csak a kezdet volt, este még van egy jelenése a mezőnynek, hiszen 20:03-kor elrajtol a szuperspeciál, amely hatalmas showt ígér. Körgyorsasági, amelyen egyszerre ketten haladnak majd, mindez aszfalton és murván egyaránt.

Holnaptól viszont nincs lazsálás, csak padlógáz, és ataque! 19 szakasz, nem kevesebb, mint közel 350 kilométeren keresztül. Idén is várat magára a VB egyik legjobb gyorsaságija, a Fafe. Várjuk a jobbnál jobb csatákat, a helyszín adott. Vajon Neuville kapitány ismét hódít, vagy esetleg beköszön más trónbitorló is? Hamarosan kiderül.

1 Sordo Hyundai i20 Coupe 3m06.9s
2 Ogier Ford Fiesta +0.1s
3 Latvala Toyota Yaris +0.2s
4 Meeke Citroen C3 +0.3s
5 Evans Ford Fiesta +0.6s
6 Ostberg Ford Fiesta +0.8s
7 Tanak Ford Fiesta +0.9s
8 Neuville Hyundai i20 +1.2s
9 Hanninen Toyota Yaris +1.4s
10 Paddon Hyundai i20 Coupe +1.8s
11 Lappi Toyota Yaris +2.3s
12 Lefebvre Citroen C3 +2.5s
13 Breen Citroen C3 +2.6s

Élő adások és bejelentkezések a WRC+ applikáción elérhetőek!

Az összeállítást készítette: Győrfi Dávid, Sipos Attila

Comments are closed.