A PEUGEOT 208 R2 kupa idén is folytatódik! | Szakági közlemény, BEST OF 2018

A tavaly életre kelt Peugeot 208 R2 kupa az idei évben is folytatódik és remélhetőleg még izgalmasabb lesz a bajnokság mint az elmúlt évben. Lássuk az idei évre vonatkozó információkat és tekintsük meg a 2018-as év legizgalmasabb pillanatait. 

További információk: Rallye Szakági Bizottság

Egy kis visszaemlékezés a tavalyi év történéseire. 

Eger Rallye – Történelmet írtak

Nem indult valami fényesen Jánosa Ákos és Rubóczky Attila első Peugeot Kupás versenye az ORB mezőnyében, de a kategóriatársak különböző problémái miatt sikerült megnyerniük az egri versenyt. Történelminek is mondhatják a sikerüket, hiszen az idén először kiírt Peugeot Kupa legelső versenyén tudtak diadalmaskodni Egerben. 

A Peugeot 208 R2-es kupa első három helyezettje: Jánosa Ákos – Rubóczky Attila, László Martin – Köbli Károly, Szabó Árpád – Begala Tamás.

Miskolc Rallye – Éltek a lehetőséggel

Jánosa Ákosék az Eger Rali után Miskolcon is megnyerték a Peugeot Kupa versenyét. Ákos elmondása szerint éltek az élet felkínálta lehetőséggel és bízik benne, hogy az idei évben végig melléjük áll a szerencse. 

A Peugeot 208 R2-es kupa első három helyezettje: Jánosa Ákos – Rubóczky Attila, Csomós Miklós – Nagy Attila, László Martin – Zsíros Gábor.

Székesfehérvár Rallye – Csomós Mixi ezen a versenyen is nagyon gyors volt, és végre nyert is.

A Peugeot 208 R2-es kupa első három helyezettje: Csomós Miklós – Nagy Attila, László Martin – Zsíros Gábor, Jánosa Ákos és Rubóczky Attila szereplése jobb is lehetett volna…

52. Mecsek Rallye – Másnap érezte a magáénak a győzelmet

A Peugeot 208 R2 kupát és egyben a 6-os géposztályt is magabiztosan nyerte a Jánosa Ákos-Rubóczky Attila páros az idei Mecsek Ralin, akik ezzel az eredménnyel jó eséllyel pályáztak a végső győzelemre is. 

Második helyen Riskó Dani- Losonczi Csaba, míg a harmadik helyen László Martin-Zsíros Gábor végzett.

Nyíregyháza Rallye – Stabil versenyzéssel a bajnoki címig

Jánosa Ákos és testvére Rubóczky Attila az egész évben bemutatott stabil versenyzésüknek köszönhetően megszerezte a Peugeot 208 R2 Kupa 2018-as bajnoki címét. A könnyűnek kicsit sem mondható versenyt a fiatal László Martin nyerte a rutinos Zsíros Gábor navigálásával.

A Peugeot 208 R2-es kupa első három helyezettje. László Martin – Zsíros Gábor, Jánosa Ákos – Rubóczky Attila, Riskó Dániel – Losonczi Csaba.

A Kupasorozat utolsó állomása és egyben a magyar ralibajnokság utolsó 2018-as futama a Nyíregyháza rali volt, melyet két tapasztalt pilóta részvételével ünnepelt a Peugeot márka.
Két nagymenő pilóta nem más, mint a magyar ralisport legeredményesebb versenyzője, a hétszeres abszolút bajnok ifjabb Tóth János, és a kétkerékhajtású kategóriák (F2, S1600) koronázott királya, Bútor Róbert. Mindketten egy-egy Peugeot 208 R2-t vezettek az idényzáró viadalon, méghozzá promóciós céllal – a sorozatot népszerűsítve, tanácsaikkal segítve a mezőny tagjait.

Köszönet a Tagai Racing Technology-nak a kiváló mérnöki háttérért és Ifj. Tóth Jánosnak a versenyzők mentorálásáért.

További információk: Peugeot Sport Hungary 

Az összeállítást készítette: Sipos Attila

Fotósok: Boros Gyula. Farkas Tamás, Zsarnai Krisztián, Pál István Bence, Sándor Tamás. 

Versenyzői filmek: Labancz Krisztián, Farkas Viktor, Gáspár Zsolt, Sipos Attila, Séra János és még sokan mások. 

Comments are closed.