Az önfeledt szórakozásé volt a főszerep!

Kiss Róbert és navigátora Kiss Martin Milán egy önfeledt versenyzést mutatott be a Hungaroringen, a tavaly év végén rendezett 20. Szilveszter Ralin. Robi tempóján egyáltalán nem látszódott a nyolc év kihagyás. 

Az első interjú veled az oldalunkon, ezért megkérnélek, hogy egy pár mondatban mutasd be az eddigi autóversenyzői pályafutásodat az olvasóinknak.

– A 80-as években navigátorként kezdtem, majd a 90-es években rallycross és pályaversenyeken indultam. Nyolc év kihagyás után ismét lehetőség nyílott a versenyzésre, így 2004-ben az RTE mezőnyében próbálkoztunk. Itt az első évben megnyertük a Lada Kupa bajnokságot, a következő évben szintén itt versenyeztünk. 2006-2008 között már a Rallye2 mezőnyében indultunk egy általunk épített VFTS-sel, a navigátorülésben Kiss Péter, a sógorom ült. Itt a három évből kétszer bajnokságot nyertünk, egyszer másodikok lettünk. A 2009-2010 es évben az ORB mezőnyében indultunk szintén VFTS-sel, az első évben Répás Zoli, a második évben Zejda Viki volt a navigátorom. Itt mindkét szezonban a bajnokság második helyét sikerült elcsípni. Majd nyolc év kihagyás után most indultunk először a Szilveszter Ralin.

Az autóról, amivel indultatok, mit kell tudnunk?

– Amikor eladtuk egy homológ VFTS volt, azóta túlesett egy-két fejlesztésen. Egy ízig-vérig VFTS! 😉

Amikor leadtátok a nevezést, az elsődleges szempont az volt, hogy élvezzétek a versenyzést?

– A főszempont csak a szórakozás volt.

Hogyan teljesítettétek a verseny első napját?

– Szórakoztunk és végig mosolyogva mentünk, nem is foglalkoztunk az időkkel.

Szombat reggel még igencsak csúszott a pálya, majd sajnos a versenyt nem is tudtátok befejezni…

– Mire belemelegedtünk a versenyzésbe, az utolsó előtti gyorson nagyon elkezdett csúszni a kuplungunk, így semmi értelme nem volt rajthoz állni az utolsó gyorson, de így is nagyon élveztük az egészet és nem vette el a kedvünket.

Vannak már tervek az idei évre?

– A 2019-es évben szintén csak a szórakozás lesz a fő szempont.

Köszönet mindenkinek, aki segített, a családnak és a jóbarátoknak.

 

Comments are closed.