A murva az igazi rallye!

Kókai Gábor egyéb elfoglaltságai miatt az idei évben is kevés versenyen vett részt, de azért a decemberben rendezendő versenyekre valahogy mindig összeszedi magát és a szurkolók nagy örömére “színpadra”lép. Gáborral beszélgettünk a Mikulás Rali után. 

Mielőtt rátérnénk a Mikulás Rallye történéseire, arra kérnélek, hogy mesélj nekünk egy kicsit a kazahsztáni kirándulásodról, hiszen ott is értek sportélmények!

– Elsősorban Európa Liga foci meccsre mentünk, ami elég jó meccs volt, de mivel az Asztana jégkorong csapat is otthon játszott, így megnéztünk élőben egy KHL jégkorong meccset is, ami nagyon színvonalas és izgalmas volt. Hatalmas feeling! Mivel régi kocsi őrült vagyok és Ladás, így a sok UAZ, LADA, ZIL, KRAZ látványa szintén nagy öröm volt számomra.

A Salgó óta rengeteg idő eltelt… Egy kicsit sem rozsdásodtál be? 🙂

– A rali ugyan hiányzik, a vezetést az ember nem felejti el, viszont azt veszem észre, hogy én is öregszem. Kellene egy kis edzés, mert nem nagyon van kondíció.
A Mikulás Ralikon mintha kötelező lenne indulnod! 🙂

– Régen csak kisebb sprinteken indultam. Körülbelül már tíz éve, amikor sikerült az első Mikulás Ralimon indulni, az volt az első “komolyabb” versenyem. Itt láttam először itinert… 🤣🤣🤣 Nagyon tetszett és azóta ez nálam rituálé, hogy itt indulnom kell! IMÁDOM!!!!

Hogyan éltétek át az autóban az idei versenyt?

– Nagyon szeretem a murvás versenyt, számomra EZ A RALLY!!! A jutaspusztai gyors viszont egy… Elhiszem, hogy nézői szempontból ez a jó, de minden versenyző, aki benevez erre a versenyre, rossz véleménnyel van ezen szakaszról. Szétgyilkolja a gumit, a kocsit, mindent. Amúgy nagyon jó verseny volt. Az időjárás is kegyes volt hozzánk. A pályák nagyon kigödrösödtek, de nem volt vészes.

Bírta a VFTS a kicsit sem autókímélő pályákat?

– Felkészültünk az út minőségére. Nagyon komoly erősített futóművel érkeztünk. Minden fődarab (motor, váltó, híd, gátló) revíziózva lett, hogy elkerüljük a műszaki hibákat, ami kifizetődött, mert CÉLBA ÉRTÜNK!!! 😎😎💪💪

Következik a Szilveszter Rallye, majd egy teltházas szilveszter a Tölgyes Csárdában!

– A ralis évet a Szilveszter Ralival zárjuk, amit nem hagyhatunk ki! Az évet pedig a szokásos szilveszteri bulival a Tölgyes Csárdában!
 
Nagy köszönet a szerelőimnek, hogy az idén minden versenyen célba értem! Remélem a Szilveszter Ralin is így lesz… 🙂 Köszönöm a szurkolóknak, akik a pálya szélén sülnek meg nyáron, télen meg fagyoskodnak azért a pár másodpercért, amíg elszáguldunk előttük! Ezúton üzenem minden ralit kedvelő emberkének, hogy 2019. 02. 23. RALLY BÁL!!!
 

Comments are closed.