WRC

A Michelin havazásra készül a Monza Rallyn

A Michelin bejelentette, hogy felkészülnek arra az esetre, ha havazna december elején Monzában.

A bajnokság minden aszfaltfordulójához hasonlóan ezúttal is három típusú gumiabroncsból lehet választani (egy lány, egy kemény és egy esős), de a Michelin egy negyedik opcióval is készül arra az esetre, ha leesne a hó.

Hétfőn reggel mínusz 11 fok volt a Pizzo di Coca tízezer méteres, jelenleg is havas csúcsán, s bár egyik szakasz sem érinti ezt a területet, de azért annyira messze sincs tőle.

A Michelin menedzsere, Arnaud Remy elmondta nem hajlandó szerencsejátékot vállalni arra az esetre, ha esik a hó.

Jelenleg nincs olyan szabályozás, amely lehetővé tenné a negyedik gumiabroncs-opciót Monzában, de Remy fel akar készülni a legrosszabbra is.

“Megmagyaráztuk az FIA-nak, hogy a csapatok aggódnak a szombati szakaszok miatt [amelyek Bergamótól északra vannak]” – mondta Remy a DirtFish-nek.

„Ezt szem előtt tartva hógumikat viszünk magunkkal az eseményre. Lehet, hogy a [Michelin gyárából] Clermont-Ferrandból elmennek Monzába, majd vissza Clermont-Ferrandba anélkül, hogy levennénk őket a teherautóról, de nem kockáztatunk.

Ez lesz egyébként a Michelin utolsó versenye, a jövő évtől (2024-ig biztosan) Pirelli gumikra vált a rali-világbajnokság mezőnye.

Comments are closed.