A Magyar rallye háttérországa | 27. rész – Bodnár László

A Magyar rallye háttérországa sorozatunkban, azokat az amatőr rali versenyzőket szeretnénk nektek bemutatni, akiknek már az amatőr, vagy sprint versenyeken szurkolunk, de még nem igazán ismerjük őket.
Ha szeretnétek ti is bemutatkozni, írjatok nekünk üzenetet 
a rallyfeeling2011@gmail.com -ra.

Egy pár mondatban bemutatnád az eddigi autóversenyzői pályafutásodat az olvasóinknak?

– Mindig is nagy álmom volt a rali és szerettem volna ki is próbálni. A “karrierem” 2012-ben kezdődött, amikor az autószerelő barátom Filipcsin Gábor megkért rá, hogy navigáljak neki egy sprintes futamon. Sokat nem hezitáltam a válasszal és a sátai kör-gyorson megszereztem az első tapasztalataimat. Ezek után még kétszer álltunk együtt rajthoz 2013-ban és 2014-ben a királdi kör-gyorson, az utóbbit sikerült kategória harmadikként zárnunk. Aztán következett egy kényszerszünet, mert Gabi eladta a versenyautót. De mivel sofőrként is ki szerettem volna magamat próbálni, ezért belefogtam egy új projektbe és már helyet cserélve álltunk rajthoz Kunmadarason.

Mit tudhatunk az autóról, amivel versenyzel?

– Az autót az idei évben, márciusban vásároltam Dunakesziről és kb. 3-4 éves álomból tér vissza velem a pályákra. A technikát illetően ez egy régebbi, de megbízható konstrukció és az első tapasztalatok is kellemesek voltak. Persze van még mit fejleszteni, alakítgatni rajta. 🙂 Egyelőre hosszútávra tervezek vele és ha a szabályok is és a háttér is úgy alakul, nem kizárt, hogy SP-sként is viszontláthatjuk.

Legutóbb Kunmadarason indultatok. Mi történt veletek a versenyen?

– Hál’ istennek túl sok említésre méltó dolog nem történt velünk, gyakoroltunk és a végére már sikerült elég jól belerázódni. Az utolsó körön viszont az utolsó kanyarba beforogtunk és a kigyorsítás alatt szétrepült a kuplungunk. 😞 Szerencsére nagyobb baj nem történt, jelenleg a károk helyreállításán dolgozunk. 🙂

Menj egy kört a kunmadarasi pályán Lacival. 

Egyre több amatőr versenyző adja le a nevezését a kunmadarasi versenyre. Mi a varázsa ennek a rendezvénynek?

– Szerintem ennek az anyagi dolgokhoz is van némi köze,  illetve sajnos az amatőr ralisoknak nem sok lehetőségük van az országban ilyen színvonalú versenyen indulni. A varázsát szerintem pont ez adja, hogy itt bárki megméretheti a tudását. Számunkra ez jó gyakorlás volt, az egész rendezvényen családias/baráti hangulat uralkodott, ez nagyon tetszett és biztosan visszatérünk még ide. 😉 A pálya elég hosszú és széles is, gyakorlásra kiváló helyszín.

 A realitás talaján maradva, mik lehetnek a céljaid az autósportban a jövőben?

– A fő célom a minél több versenyen való indulás, ezáltal pedig a tapasztalatszerzés. Hosszabb távon MARB, vagy Sprintes versenyeken szeretnék indulni, de mint már említettem, nagy valószínűséggel még Kunmadarasra is visszatérünk.

Az idei évben indulsz még valahol?

– Nem, sajnos az idén már nem lesz több versenyünk, igyekszünk rendbe rakni a technikát a jövő évre és tavasszal újult erővel nekivágni egy pár versenynek. 🙂

Köszönöm a Családomnak és a Barátaimnak a támogatásukat!!!
 

Comments are closed.